Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer

DI Fødevarer: Mad skal give mere mening

Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer
Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer, melder branchen ind i Verdens Bedste Fødevarer. Foto: Sif Meincke

Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer, vil gerne vise unge mennesker, at fødevarebranchen er en af de sektorer, hvor de kan gøre den største forskel for en positiv udvikling for verden.

DI Fødevarer repræsenter en lang række hæderkronede danske virksomheder, der har mange fælles udfordringer. Blandt dem er, at de mangler arbejdskraft, og at danskerne desværre generelt ikke har særlig godt indblik i, hvad der rør sig hos dem. DI Fødevarer deler derfor Verdens Bedste Fødevarers mål om, at vi får styrket kendskabet til erhvervet i både Danmark og udlandet.

– Det handler i sidste ende om at gøre det nemmere for virksomhederne at rekruttere de mange medarbejdere, der er brug for på alle niveauer i virksomhederne, siger branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer.

Han ærgrer sig over, at mange unge mennesker ikke er klar over, at fødevarebranchen er en af de sektorer, hvor de kan gøre den største forskel for en positiv udvikling for verden.

– Det er ingen hemmelighed, at det belaster verden, når der skal produceres mad til snart 10 milliarder mennesker. Danske fødevarevirksomheder skal ikke brødføde dem alle, men de er nogle af de bedste i verden til at producere med lavt forbrug af vand, energi og andre ressourcer, som verden har brug for at spare på. Det er der brug for, at vi bliver endnu bedre til, og vi har brug for, at ressourcestærke danskere og udlændinge hjælper os til at bliver ved med at være verdensførende, siger Leif Nielsen.

Han påpeger, at virksomheder som f.eks. Chr. Hansen, Dupont, Arla Ingredients og Novozymes er med til at sænke forbruget af ressourcer i hele verden.

– Et godt eksempel er det produkt, Chr. Hansen har udviklet, der kan få yoghurt til at holde sig længere, så alene EU kan reducere spildet af yoghurt med 360.000 ton om året.  Eller Arla Ingredients, der har udviklet et valleprodukt, der kan betyde, at underernæring i Etiopien bliver et væsentligt mindre problem, siger Leif Nielsen.

Læs også: Dansk kamelmælksforsker: Send flere penge

Tiltræk førende forskere

Han mener samtidig, at større investeringer i forskning og udvikling er helt afgørende for at danske fødevarevirksomheder kan bevare førertrøjen på et felt, hvor konkurrencen bliver større og større.

– Den danske fødevareklynge er utrolig stærk, hvilket man blandt andet kan se ved, at den globale koncern Dupont valgte at overtage Danisco og videreudvikle i Danmark til trods for det høje omkostningsniveau, vi har. Og ved at Monsanto vælger at indgå partnerskab med danske Novozymes for at videreudvikle løsninger med deltagelse af dansk ekspertise, siger branchedirektøren.

Men for at bevare positionen skal vi hele tiden være på tæerne for at kunne tiltrække de førende forskere fra hele verden.

– Det kræver store investeringer, og jeg håber, at Verdens Bedste Fødevarer kan få held med at forøge den danske forsknings- og udviklingsindsats, siger branchedirektøren.

Han glæder sig desuden over, at Verdens Bedste Fødevarer også er enige i ambitionen om være med til at hjælpe danske fødevarevirksomheder med at bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål.

– Mange af vores medlemmer er godt i gang med at implementere de 17 verdensmål i deres strategier, og vi vil i de kommende år styrke indsatsen og gøre så meget, som det er muligt for os, for at hjælpe med at nå i mål. Men det er ingen hemmelighed, at der skal store investeringer til, for at det kan lykkes. Det, mener vi, kan Verdens Bedste Fødevarer hjælpe os med at nå, og det er blandt grundene til, at vi har meldt os ind i foreningen, siger Leif Nielsen.

DI Fødevarer slutter sig som virksomhedsmedlem til andre som  KiselgårdenDansk PlanteværnStorkedalMichael NielsenKim Kjær Knudsen, COOP og Aalundgaard.

Medlemskaber for 1 år:

Studerende og pensionister (150 kr)
Privat (300 kr)
Virksomheder (5000 kr)
Iværksættervirksomheder under 5 år (500 kr)
Unge under 18 år (Gratis – 0 kr)

Læs mere om hvad vi laver her eller melde dig ind her

(Visited 124 times, 1 visits today)

Del artikel