Rapsmark drastiske

Nyt medlem: Der skal ske drastiske forandringer

Thomas Clausen, Storkedal
Thomas Clausen melder sin virksomhed Storkedal ind i Verdens Bedste Fødevarer

Thomas Clausen melder sin virksomhed Storkedal ind i Verdens Bedste Fødevarer, idet han håber, at foreningen kan bidrage til at forbedre dialogen om fremtiden for Danmarks landbrug.

Han har drevet maskinstation på Storkedal i 21 år til april, men oplever, at landbrugsdelen af hans forretning, giver stadig mindre mening.

– Man ved, det er galt, når ens revisor råder en til at bortforpagte jorden og fokusere på vognmandsforretningen, træpilllerne og udlejningen. Det har jeg faktisk ikke lyst til, for jeg har altid været glad for at drive landbrug. Men når vi får det samme for kornet i dag, som vi gjorde for tyve år siden, og udgifterne til diesel, reparationer, arbejdsløn og alt andet i mange tilfælde er mere end fordoblet, er det klart, at det bliver svært at få tingene til at hænge sammen, fortæller Thomas Clausen.

Han mener, danskerne bør være stolte af danske landmænd, og glade for de indtægter og arbejdspladser erhvervet bidrager med.

– Vi skal have landbrug i Danmark af mange årsager, og jeg synes, vi skal sætte pris på, at der er nogen, der vil og kan. Men der skal ske drastiske forandringer, hvis landbruget skal overleve, for vi kan ikke blive ved med at effektivisere os ud af konkurrencen med lande, hvor lønningerne er helt ned til en sjettedel af det danske niveau, siger Thomas Clausen.

Han er også ked af den måde, debatten om landbruget foregår.

– Det er frustrerende som landmand at knokle mange timer hver uge uden at tjene penge på driften og så blive mødt af en debat, hvor landmændene ofte bliver skældt ud og får skylden for alverdens dårligdomme. Det håber jeg, Verdens Bedste Fødevarer kan bidrage til at vende, så vi får en positiv dialog om erhvervets udvikling, siger Thomas Clausen.

Blogindlægget fortsætter under videoen.

Dermed slutter Storkedal sig til andre medlemmer som:

Hans Beck Gregersen

Food from Denmark

Dansk Planteværn

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen og aspargeskongen Søren Brandt Wiuf

Tænketankstifter Marie-Louise Thøgersen

Landmad.dk

 

Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed 

 

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

Del artikel