Ole Stark Kjeld Hansen

”Det er en uforskammet kronik Kjeld Hansen!”

Ole Stark, landmand
Ole Stark har tærsket korn i Nordsjælland i 55 år. Her i 2019.

Det gør mig arrig at læse en så uforskammet kronik fra Kjeld Hansen om dansk landbrug. Ikke mindst fordi Politiken vil give plads til ord, der fornedrer mine 55 års arbejde på danske marker.

Af Ole Stark, 73årig landmand, medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Tilmeld nyhedsbrev!

Hvem er den idiot, der skriver sådan noget pladder?

Det var min første tanke, da jeg havde læst Kjeld Hansens kronik ”Dansk landbrug er en elendig forretning”* i Politiken 11. november.

Kender du ikke ham?, sagde min søn, Felix Stark, da jeg spurgte ham. Han oplyste mig om, at Kjeld Hansen er en journalist, der i mange år har skrevet bøger, kronikker og debatindlæg og holdt foredrag, der taler dansk landbrug ned. Og at han driver en slags nyhedsside – gylle.dk – hvor både han selv og andre skriver indlæg, der også taler landbruget ned.

Gylle-Kjeld bliver han åbenbart kaldt nogle steder.

Læs også: Hyldest til Kjeld Hansen

*Note fra Felix Stark: Kronikkens titel i onlinversionen har fået en overskrift med lidt mere kant: “Dansk landbrug er en skændsel: 0,6 pct. af den danske befolkning har hals- og håndsret over 62 pct. af landet” 

Havregryn til morgenbordet

Høst 2019
Høst i Nordsjælland med barnebarn i kornvognen.

Jeg er glad for, jeg ikke har kendt til ham før nu. Det gør mig edderspændt rasende at læse en kronik, der så uforskammet fortæller mig, at det, jeg har arbejdet professionelt med i 55 år – 63 hvis vi også tæller min barndom i roerækkerne med – kunne fjernes den dag i morgen, uden at nogen ville opdage det.

Jeg kan ikke så mange tal, som Kjeld Hansen jonglerer med i kronikken. Jeg kan godt se og forstå, at danske landmænds produktion selvfølgelig ikke fylder alverden, når man sammenligner med hele verdens produktion.

Men jeg vil ikke finde mig i at blive fortalt, at de mange tons korn, jeg har tærsket, siden jeg som 18årig købte min første mejetærsker i 1964, ikke betyder noget.

De har både givet foder til dyr, rugbrød til utallige madpakker, øl til middagsbordet, havregryn til morgenbordet og meget meget mere. De har givet arbejde til mig, til mine medhjælpere, til vognmænd, bankfolk, til revisorer, til landbrugsrådgivere, til forskere og mange andre.

Så når Kjeld Hansen gennem Politikens spalter får lov at sige, at mit og mine kollegers arbejde er en dårlig forretning for Danmark, har jeg kun et at sige:

Det er en uforskammet kronik Kjeld Hansen! Du burde ikke have haft lov at skrive så nedgørende og manipulerende om en stand, der gennem generationer har knoklet for at skabe gode og sunde fødevarer til både danskere og folk i mange andre lande.

Læs også: Syv spørgsmål alle med hang til forandring af landbruget bør stille sig

Bliv medlem

Ole Stark hører til bland medlemmer som Thomas Clausen, der driver planteavl på Storkedal, Selma Jensen fra Ungtyren, Maigaard & Belling Naturpleje, Michael Nielsen og Tilsbæk, Marine Ingredients Denmark, Ingrid van den Hengel, Slagtekavleproducent Pia Juul Andersen og mange flere.

Men vi skal være mange flere endnu. Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske landmænd. Derfor håber vi, du også vil blive medlem. 

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

Del artikel