tilbagevendende mavepustere

Medier giver Pia Andersen tilbagevendende mavepustere

Nok er dagen lang og kroppen slidt, men at høre om mediernes usandheder om landbrug er det, der giver Pia Andersen og hendes mand tilbagevendende mavepustere.

Af Søren Stevne Andersen, søn af landmand Pia Andersen

Tilmeld nyhedsbrev!

tilbagevendende mavepustere
Pia og Gert Andersen producerer slagtekalve på Langeland.

Nok er dagen lang og kroppen slidt. Men at høre mediernes usandheder om landmænd og landbrug er en tilbagevendende mavepuster for Pia Andersen og hendes mand Gert. 

“Vi er trætte af medierne og befolkningens markante meninger omkring ting, de i bund og grund dybest set slet ikke ved noget om” fortæller Pia Andersen.

Dyrevelfærd er et yndet emne, men Pia prøver at modbevise nogle af disse mennesker via billeder og videoer af, at hendes dyr har det godt.

Det er ikke kun mediernes omtale af dyrenes ve og vel, som kan få Pia til at ryste på hovedet.

“Vi har natur, jord og sågar vandhuller – frøer, lærker, svaler, rovfugle og jeg kunne blive ved. De er her. I modsætning til, hvad der skrives om i medierne.” 

Læs også: Kendt biolog: Landmænd ved bedst, hvordan man laver landbrug

 

Artiklen fortsætter under videoen:

Vil vise den daglige gang

Den slags historier gør hende trist og ked af det. For selvom gården er Pia’s arbejdsplads, er det også hendes stolthed. Og hvis ikke dyrene har det godt, har hun det heller ikke godt. 

Derfor har Pia nu i to år kørt sin Facebook-side, ’Hoejbjerggaard Landbrug’. Her lægger hun dagligt videoer samt billeder op, som viser den daglige gang på gården samt i marken. 

Hun viser gården stolt frem, et positivt og lærerigt sted for både børn og voksne, hvor tingene bliver vist uden filter. Derfor har hun også meldt sig ind i gruppen ’Lærere og landmænd’. Her kan de to faggrupper mødes og derigennem kan skoler få mulighed for at skabe en dialog med forskellige landbrug, så eleverne kan komme ud og se vigtigheden af, hvor produkterne kommer fra. Dette engagerer Pia sig meget i, men hun modtager rigtig gerne besøg fra nysgerrige sjæle uanset alder.

Udover at nusse om sine egne dyr, nyder Pia også at vise naturen frem. Om det er haven fyldt med summende bier, marken med kvækkende frøer eller staldende med pippende svaler, så værner Pia om den omkringliggende natur, og hun er ej heller bleg for at vise den tålmodigt frem på Facebook.

Pia ønsker det bedste for sine omgivelser, uanset om det er ekstra mad til fuglene eller anlæggelse af blomsterstriber langs vejen for bierne.

Nyt medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Pia Andersen har også meldt sig ind i foreningen Verdens Bedste Fødevarer og produceret en lille film, som du kan se herunder. Hun slutter sig til andre medlemmer som mælkeproducent Kaare Larsen, dyrlæge Tue Villebro, ægproducent Henrik Pihl Winterø, mælkeproducent Ingrid van den Hengel og en række andre.

Vi skal være mange flere. Derfor håber vi, du også vil blive medlem

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 142 times, 1 visits today)

Del artikel