Verdens Bedste Fødevarer er blevet medejer af den digitale undervisningsplatform ”FarmingAcademy”. Hør hvad du kan bruge den til torsdag 8. april.
Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer. Tekst og billeder må frit downloades, redigeres og anvendes efter god journalistisk praksis.
Tilmeld gratis nyhedsbrev!
Foreningen Verdens Bedste Fødevarer har investeret 25.000 kr. i ”FarmingAcademy”. Det er en online undervisningsplatform, der kan give hele verden adgang til den nyeste viden om landbrug og fødevareproduktion i alle dele af produktionen.
For de 25.000 kr. har foreningen erhvervet 0,5 procent af aktierne i virksomheden, der har mere end en milliard potentielle kunder i hele verden.
– Der er allerede 6500 farmers, som venter på, at vores kurser er klar. Det er alene fra 3 lokationer. Det potentielle kundegrundlag er omkring en milliard personer, og dertil kommer alle firmaer globalt, som er forbundet med teknologi og/eller fødevarer. Og vi sikrer så, at undervisningsindhold er videnskabeligt korrekt og reelt kompetencegivende. Ligesom et fysisk AMU-kursus er det i dag, fortæller stifter og hovedaktionær Jeanette Johnsen.
Læs også:Dansk landbrugsviden skal ud i verden med FarminAcademy
Artiklen fortsætter under videoen
Muligt at opbygge studie-, erfa- og interessegrupper
Ideen bag konceptet er, at undervisere betaler 50 € månedlig for at kunne tilbyde undervisning på platformen. For alle andre er det gratis at oprette en brugerkonto, som så giver adgang til køb af lektioner og desuden blive forbundet med de andre studerende og underviserne på platformen.
– Et kursus på platformen giver mulighed for officiel eksamineret, diplom på at lektionen er bestået og med hvilket resultat samt antallet af studiepoint. Det er også muligt at opbygge studie-, erfa- og interessegrupper med og uden tilknyttet underviser, siger Jeanette Johnsen.
Blandt de undervisere, der allerede er tilknyttet platformen er danske Karina Mikkelsen, der driver rådgivningsfirmaet Farestalds Eliten.
Hun forventer, at konceptet kan hjælpe hende med at komme længere ud med råd og vejledning om løsninger, der kan give bedre sovelfærd og lavere dødelighed blandt pattegrise.
– Jeg har mange gode løsninger på lager, der kan læres online af både danske griseproducenter og deres danske eller udenlandske medarbejdere. Jeg glæder mig til at komme i gang for alvor, siger Karina Mikkelsen.
Læs også: Færre døde pattegrise er ren fortjeneste mener erfaren landmand og rådgiver
20 undervisere – flere er velkomne
FarmingAcademy har indtil videre 20 personer tilknyttet som undervisere. Forhandlinger er i gang med en lang række andre, og Jeanette Johnsen forventer, at der vil være mere end 100 inden udgangen af 2021.
– Vi vil meget gerne i kontakt med flere rådgivere og undervisere, der vil dele deres viden på platformen. Hver især har de selvfølgelig gode grunde til at fortælle deres netværk om muligheden, og de kan dermed hjælpe platformen med at nå det fulde globale potentiale, siger Jeanette Johnsen.
Hun påpeger, at undervisningen vil blive gjort gratis tilgængelig for mennesker i udviklingslande, og netop det er en af de stærkeste årsager til, at Verdens Bedste Fødevarer går med i projektet.
– Jo bedre viden, verden har om fødevareproduktion, jo bedre er det for alle de formål, vi arbejder for i foreningen. Hvad enten det gælder klima, naturbeskyttelse, miljø, dyrevelfærd eller arbejdsmiljø er vi bedre rustet med bedre viden. Vi er meget begejstrede for, at den viden vil blive gjort gratis tilgængelig for nogle af de mennesker i verden, der har allermest brug for den. Og sværest ved at få den, siger formand Mette Cristine Schou Frandsen.
Læs også: Ny formand i Verdens Bedste Fødevarer: Danmark er foregangsland for akvakultur
Bedre viden – bedre produktion
Hun arbejder til dagligt med udstyr til akvakultur, og der er der netop behov for at give mere viden til udviklingslande, så de kan producere mere bæredygtigt.
– Det er ofte meget basal viden, der mangler. Har man først den, er der stort potentiale for bedre produktion med mindre sygdom, mindre spild, mindre ressourceforbrug og mange andre goder, der både tilgodeser foreningens formål og pengepungen hos dem, der producerer, siger Mette Cristine Schou Frandsen.
Stifter og talsmand Felix Bekkersgaard Stark deltager torsdag den 8. april fra 17.00 til 18.00 i en liveudsendelse hos FarmingAcademy, hvor konceptet bliver uddybet. Følg med live (eller se det efterfølgende) via dette link.
Skal vi fortælle din gode historie?
Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.
Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?”
Bliv medlem
I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer
Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis
Meld dig til her: Tilmelding