Farming academy

Dansk landbrugsviden skal ud i verden med Farming Academy

Jeanette johnsen - farming academy
Jeanette johnsen er agronom og medstifter af Farming Academy.

Danske Jeanette Johnsen har bygget den online global landbrugsskole Farming Academy. Den skal gøre viden og erfaringer tilgængelige for alle. Når som helst og hvor som helst.

Af Jeanette Johnsen, agronom og medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Jeg bor for tiden i Norge. Men min madglæde stammer fra Danmark.

Det er ingen tilfældighed, for vi har virkelig dygtige fødevareproducenter i hele kæden fra pløjemark til spisebord. Det er heller ikke en tilfældighed. For danskere er veluddannede som udgangspunkt, og det gælder så absolut også hele madkæden.

Det samme gælder ikke for mange andre lande. Uddannelse, adgang til erfaring, facts og videnskab kan man aldrig få for meget af.

Specielt ikke i en verden hvor det er vanskeligt at overskue hvilke kilder, der er troværdige. Og nogle gange også hvem kilden i virkeligheden er.

Så der er plads til en ny seriøs ansvarsfuld aktør, som modvægt til TIK-TOK, konspirationsteorier og fake news. Vi er rigtig godt på vej til at bygge denne aktør i form af FarmingAcademy.eu

Gratis oprettelse og officiel eksamination

FarmingAcademy.eu er en online global landbrugsskole, hvor videnskab og erfaringer skal være enkelt tilgængelige for alle. Når som helst og hvor som helst. Priserne er på så lavt et niveau som muligt, og for de bønder, som kommer fra de fattigste lande i verden, er undervisningen gratis (facebookvideo).

Vi er nået så langt, at skolen – platformen – er opbygget, og dørene er åbne. Det er gratis for alle at oprette en brugerkonto, og med denne er det muligt at købe lektioner og blive forbundet med de andre studerende og underviserne på platformen.

Tager man et kursus via platformen, kan man blive helt officielt eksamineret og få et diplom på, at lektionen er bestået og med hvilket resultat samt antallet af studiepoint. Det er også muligt at opbygge studie-, erfa- og interessegrupper med og uden tilknyttet underviser.

Vil du være underviser?

farming academy hunde
Jeanette Johnsen tilbyder selv kurser i fårehold.

I FarmingAcademy.eu adskiller vi os fra for eksempel youtube ved å være opbygget med redaktører (editors), som er udvalgt efter deres akademiske evner – der kvalitetssikrer lektionernes indhold akademisk, pædagogisk og videnskabeligt. Reklamer er forbudte.

Platformens globale netværk er allerede betydeligt, Tanken er, at kursusledere fra alle verdens lande skal kunne tilbyde undervisning fra platformen på det sprog, de selv taler, og man kan allerede nu henvende sig til mig (mail), hvis man har evner og viden at dele ud af via platformen.

De eksisterende kurser på platformen er i hovedsagen henvendt til fåreavlere, men det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan oprette sig som underviser i. Det kan være kurser om alt, der er relateret til landbrug og fødevareproduktion i det hele taget.

Vil gøre særlig indsats for bønder i verdens fattigste lande

Derudover er vi godt i gang med at sammensætte et behovstyret program helt særlig rettet til afrikanske bønder. Vi håber på at modtage grant fra Bill & Melinda Gates Foundation i 2021 til at kunne gennemføre denne del af projektet i flere afrikanske lande.

Siden kommer vi til bønder i andre af verdens fattigste lande. De har brug for vores hjælp, og selv om de ikke har råd til at betale for undervisningen glæder vi os over, at stadig flere har mulighed for at modtage undervisning via mobiltelefoner.

Hjælp norske landmænd med viden – og os med lidt støtte

Som nævnt har jeg bopæl i Norge, og der er i den grad brug for uddannelse af den norske landmand. Langt langt hovedparten af de norske landmænd har ikke nogen formel uddannelse. De er bare fulgt i fodsporene på far og farfar. Landbrugsskoler, som kan sammenlignes med danske standarder, findes der ingen af i Norge. Efteruddannelse må man også kigge langt efter som landmand, og også på universitetsniveau ligger det norske niveau desværre langt under det danske.

Derfor søger vi lige nu også om økonomisk hjælp via en norsk crowdfunding site bidra.no, hvor vi har som hovedmål at udarbejde 100 nye lektioner på platformen.

Det er muligt at modtage donationer fra hele verden på den norske crowdfundingside, og vi sætter stor pris på alle donationer – store som små. Og husk at en norsk krone kun svarer til 0,72 dansk krone 😉

På fundraisersiden kan du også kan se beskrivelse af belønninger og firmatilbud. Er der spørgsmål, kan du kontakte Jeanette Johnsen på jj@farmingacademy.eu

Skal vi fortælle din gode historie?

Artiklen herover er redigeret uden beregning af Felix Stark for Jeanette Johnsen og FarmingAcademy.eu. Tekst – eller uddrag herfra – må frit anvendes med angivelse af Verdens Bedste Fødevarer som kilde. Yderligere information ved henvendelse til Felix Stark, 61202706, https://verdensbedstefodevarer.dk/wp-content/uploads/2019/02/farvede-gulerodder-scaled-11.jpgark@verdensbedstefodevarer.dk

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 91 times, 1 visits today)

Del artikel