Skrevet den 10. jul 2020

Ny formand i Verdens Bedste Fødevarer: Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur
Danmark er foregangsland i akvakultur, mener Mette Cristine Schou Frandsen – ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen – ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Mette Cristine Schou Frandsen er ny formand for foreningen Verdens Bedste Fødevarer (VBF). Hun startede sin karriere som landmand. Siden har hun opnået en Phd i miljøbiologi og fokuseret sine kræfter inden for akvakulturområdet, hvor ”den danske model” vinder frem på verdensplan.

– Det undrer mig altid, at der er så lidt opmærksomhed på akvakultur i Danmark. Når der er opmærksomhed på det, er den desværre ofte negativ, udtaler den nye formand.

Hun påpeger, at Danmark i høj grad er foregangslands for bæredygtig proteinproduktion i vand.

– Vores løsninger – herunder særligt omlægningen af traditionelle dambrug til miljørigtige recirkuleringsanlæg – har trukket stor international opmærksomhed. Disse teknikker, der internationalt kaldes ”den danske model”, bliver i dag adapteret i store dele af verdenen, siger Mette Cristine Schou Frandsen.

Læs også: Opdrætsfisk er bedre end deres rygte

Få lokale kender verdenskendt firma

Hun arbejder til dagligt som kommunikationsrådgiver hos OxyGuard International, der ligger i Farum hvor hun også selv bor med sin familie. Selvom få lokale kender til virksomheden, er OxyGuard både verdenskendt og verdensførende inden for levering af innovative løsninger til akvakulturer.

– Der mangler i meget høj grad viden på dette område, og det er bestemt en af de ting, jeg vil fokusere på som formand, siger Mette Cristine Schou Frandsen.

Hun påpeger, at fiskeprotein næsten uden sammenligning er den mest miljørigtige måde at producere protein på. Samtidig er sundhedsaspekterne også ret væsentlige.

– Derfor ærgrer det mig, at der findes politiske partier, der mener, at havbrug helt skal afvikles i Danmark, mens de er af den overbevisning, at der ingen udledning er fra de landbaserede anlæg. Det giver ingen mening, for de landbaserede anlæg kan slet ikke eksistere uden en stærk sektor for havbaserede anlæg, siger Mette Cristine Schou Frandsen.

Læs også: Replik: Opdrætsfisk er et sundt og ansvarligt madvalg

Opfordrer alle til at melde sig ind

Den nye formand er også stifter af platformen ”Fremtidens Fødevarer”, som i 2019 fusionerede med VBF. Hun hæfter sig ved, at foreningen i kommunikationen har haft meget fokus på landbrug, selv om medlemslisten spænder bredt.

– Med organisationer som DI Fødevarer, Dansk Planteværn og Landbrug & Fødevarer samt forskere, virksomheder og private med meget forskellig baggrund, kan og skal vi udvide fokus. Jeg vil gerne opfordre alle med selv den mindste interesse i fødevarer, herunder jo også os almindelige forbrugere, til at melde sig ind vores forening. Så vil jeg til gengæld love, at man bliver oplyst på et sagligt og nuanceret grundlag, siger Mette Cristine Schou Frandsen.

Foreningens hovedformål er fortsat at styrke kenskabet til mad og fødevareproduktion og styrke og støtte initiativer, der udvikler erhvervet mod bedre bæredygtighed, bedre dyrevelfærd og bedre arbejdsmiljø i hele sektoren.

– Denne linje vil forsat være styrende for foreningens arbejde. Jeg er meget glad for at have lært bestyrelsen at kende, og vi vil i det kommende år trække i arbejdstøjet for at udvikle foreningen. Det glæder jeg mig meget til, siger den nye formand.

Fakta:

Mette Cristine Schou Frandsen er af en enig bestyrelse indsat som formand for foreningen med effekt fra tirsdag d. 30.06.2020.

Øvrige bestyrelsesmedlemmer er:

Naja Christensen Thomsen, Bestyrelsesmedlem

Naja er nyuddannet bachelor fra Husdyrvidenskab på Københavns Universitet

Kristian Kølln

Har i 14 år ledet virksomheden AgroNatur fra Svendborg, der tilbyder pasning af grønne arealer og rådgivning til landmænd, der ønsker at anlægge mere natur på deres arealer.

Louise Bünemann, kasserer

Chefkonsulent i Dansk Industri. Hun har blandt andet rådgivet danske virksomheder i, hvordan de anskaffer ansvarlig palmeolie, uden at det er til skade for miljøet.

Felix Bekkersgaard Stark er fortsat daglig talsmand i foreningen.

Læs mere om hvad det er foreningen laver

Bliv medlem

Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske fødevarer. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Følg os!