Danish Startup Group, Tomas Zhang Mathiesen

VBF indgår samarbejde med Danish Startup Group

Et stærkt dansk iværksættermiljø kan gøre en kæmpe forskel for verdens fødevareproduktion. Derfor indgår VBF samarbejde med iværksætterforeningen Danish Startup Group.

Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer 

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Robotter, kunstig intelligens, satellitovervågning, big data, nanoteknik, vertical farming og meget meget mere bliver helt afgørende for udviklingen af fremtidens fødevareproduktion i en retning, der tager større hensyn til miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø. Udviklingen af ny teknik er aldrig gået stærkere, og der er ingen udsigter til, at tempoet bliver sat ned.

Dermed er der skabt både trusler og muligheder for dansk fødevareproduktion.

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at mulighederne langt overstiger truslerne. Danske råvareproducenter, fødevarevirksomheder og følgeindustri er i hovedsagen med på noderne. De både kan og vil investere i fremtidens teknologier.

Spørgsmålet er så, om vi også har de iværksættere, der kan se potentialet i at udvikle teknologi og andre løsninger til fremtidens fødevareproduktion.

Læs også: 30 år gammel dansk opfindelse letter arbejdslivet jorden rundt

Er sammenhængskæden brudt?

Den danske fødevareklynge har traditionelt været stærk og meget sammenhængende. Den lokale smed har udviklet løsninger i samarbejde med landmand, mejeri, slagteri, foderstofforretning, og hvad der ellers har været udgangspunkt for den danske fødevareklynges verdensomspændende succes.

Men hvad nu? Størstedelen af den danske befolkning har mistet den nære forbindelse til råvareproduktionen. Sagt i klare vendinger: Heldigvis skal danskerne ikke længere tjene deres brød med hakkejern i roemarken.

Det er en god ting!

Men med udviklingen følger også en manglende grundlæggende forståelse for råvarernes oprindelse. Sammenhængskæden mellem råvareproduktionen og hovedparten af de unge generationer er brudt. Og hvordan kan de nye generationer så udvikle nye løsninger til et fagområde, de i hovedsagen ikke kender noget til?

Læs også: Om dybden af min (og andre journalisters) uvidenhed

Mange kan se potentialet

Heldigvis er der mange, der godt kan se potentialet i at udvikle løsninger til fødevareproduktionen, der over de næste år skal brødføde lige så mange, som de sidste 10.000 år tilsammen. I Verdens Bedste Fødevarer tæller vi iværksættermedlemmer som Naust Robotics, der har udviklet droner til at skræmme afgrødeædende fugle væk fra marker. Green Passion der vil øge kulstofindholdet i jorden. Raavare.com der vil levere lokale fødevarer til døren. Greenfarm der har udviklet et banebrydende koncept til reduktion af klimagasser fra landbruget. Soilsense, der overvåger og optimerer vanding. Og Farmdroid, der udvikler soldrevne robotter til marken.

Der er mange flere derude. Det ved de hos foreningen Danish Startup Group, der har til formål at understøtte iværksættere med relevante netværk, viden og arrangementer.

Læs også: Farmdroid vinder prisen som årets start-up virksomhed

Kom med til fødevareevent

Danish Startup Group, Tomas Zhang Mathiesen
Danish Startup Group, Tomas Zhang Mathiesen, flankeret af Jasmina Pless, Chef for iværksætteri hos Dansk Erhverv
og Ander Lopez Delgado, chef for iværksætteri hos Basque Culinary Center, ved kåringen af Danmark bedste foodtech startup 2021. 

Det er et formål, som VBF på alle måder bifalder. Derfor har vi indgået en aftale om gensidigt samarbejde. Ikke mindst omkring iværksætteri på fødevareområdet, hvor Danish Startup Group blandt andet har indgået samarbejde med Basque Culinary Center og VBF medlem Dansk Gastronomisk Union om en årlig konkurrence, der skal identificere Danmarks bedste danske startup inden for fødevarebranchen og foodtech.

Vi glæder os til at kunne fortælle mere om arrangementet. I mellemtiden kan interesserede iværksættere høre mere om begivenheden hos bestyrelsesformand for Danish Startup Group Tomas Zhang Mathiesen: tzmathiesen@gmail.com

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 216 times, 1 visits today)

Del artikel