Farmdroid vinder EoY

Farmdroid vinder prisen som årets start-up-virksomhed

Farmdroid vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Start-up. Den enige jury kalder virksomheden, der udvikler markrobotter, den ideelle start-up, der både løser et oplagt problem og fremmer bæredygtighed. 

Af Felix Stark, stifter og talsmand i VBF
Du kan se billeder fra kåringen her, og alle finalistfilmene bliver løbende lagt op her.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Farmdroid har udviklet fuldautomatiske og meget præcise mark-robotter. For den bedrift vinder virksomheden nu prisen som EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Start-up.

Juryen kalder robotterne for “en gamechanger for landbruget og travle landmænd.”

– De har formået at gøre det til en god forretning at kombinere automation, Co2-neutralitet og rent økologisk landbrug, lød det fra erhvervsmanden Jan Lehrmann, da han uddelte prisen til en glad René Jannick Jørgensen, der er administrerende direktør hos Farmdroid.

Juryen lagde også vægt på Farmdroids vækst, der bliver kaldt hurtig og sund. Og på trods af virksomhedens unge alder har Farmdroid også fået international opmærksomhed, og her bemærkede juryen, at entrepreneurerne bag både har visioner og ambitioner, der rækker ud over landets grænser.

Læs også: Tysk øko-landmand høster fordele med soldrevet dansk så- og lugerobot

Glad vinder

Det var en både glad og stolt administrerende direktør hos Farmdroid, der kunne modtage prisen.

– Jeg er totalt overrasket og superglad! Vi er nok lykkedes med at ramme ned på det perfekte tidpunkt med en robot, der både tilgodeser miljø, klima og landmanden. Det er superfedt, sagde René Jannick Jørgensen.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, der finder sted i flere end 60 lande. I snart 25 år er danske vækstvirksomheder og de entrepreneurer, der opbygger og driver dem, blevet hyldet ved EY Entrepreneur Of The Year.

Der er i løbet af efteråret 2021 blevet kåret seks regionale vindere, og d. 24. marts blev kategorivinderne samt hovedvinderen udråbt ved et stort show i København. Hovedvinderen deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2022 i Monaco.

 

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 253 times, 1 visits today)

Del artikel