Verdens Bedste Fødevarer

Travlt coronaår for Verdens Bedste Fødevarer

Felix Bekkersgaard Stark, Verdens Bedste Fødevarer
Felix Bekkersgaard Stark er journalist og talsmand for Verdens Bedste fødevarer. 

Stærk medlemstilgang især fra fiskebranchen har givet et travlt coronaår for Verdens Bedste Fødevarer. Beretning for 2020. 8. juni klokken 20.30 holder vi generalforsamling. Tilmeld dig her: VBF generalforsamling. Links i bunden til artikler om 2 nye kandidater til vores bestyrelse samt regnskab for 2020. 

Af Felix Stark, stifter og talsmand https://verdensbedstefodevarer.dk/wp-content/uploads/2019/02/farvede-gulerodder-scaled-11.jpgark@verdensbedstefodevarer.dk

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

2020 er et år, der på de fleste måder gerne kunne være blevet væk. Det gælder for Verdens Bedste Fødevarer især for muligheden for at afholde fysiske arrangementer, der blev pist væk. Foreningen havde et planlagt arrangement om produktion af bæredygtige fødevarer på plads i samarbejde med Nordsjællands Landboforening og Grundtvigs Højskole i Hillerød.

Det har desværre også betydet, at vi ikke har afholdt debat på Ryegaard Gods i samarbejde med Dansk Planteværn. Et ærgerligt savn, som vi håber at kunne råde bod på i år.

Derfor er 2020 endt som et år med konsolidering og et stærkt fokus på kommunikation. Vi har taget hul på en kommunikationsform, hvor vi hjælper virksomheder med at fortælle om tiltag eller produkter, de har, der bidrager til opfyldelse af foreningens formål. Det er vi godt i gang med at gøre endnu mere af, da vi mener, der er brug for positiv kommunikation om virksomheders arbejde for klima, natur, miljø, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Ikke mindst i forhold til at vise verden, at fødevareproduktion er et spændende område at arbejde med, og hvor ens indsats gør en forskel.

Læs også: Muslingefoder skal rense dansk vandmiljø og erstatte importeret soja

Samarbejde med Farming Academy

Jeanette johnsen - farming academy
Jeanette johnsen er agronom og medstifter af Farming Academy.

Derfor er 2020 langt fra spildt. Faktisk har det været et umanerligt travlt coronaår for Verdens Bedste Fødevarer, og mange nye aftaler og forbindelser er indgået.

Ikke mindst blev det året, hvor vi stiftede bekendtskab med Jeannette Johnsen, der står bag online undervisningsplatformen FarmingAcademy, som vil formidle viden om fødevareproduktion til hele verden. Hvor finder man et bedre udgangspunkt for det end i Danmark. Vi er verdensførende på både digitalisering og fødevareproduktion, og gjorde hele verden som vi gør i Danmark, ville meget være bedre.

Samarbejde er gradvist udbygget, og foreningen har (i 2021) besluttet at investere 25.000 kr. i platformen. Vi ser frem til at udbygge samarbejdet også i de kommende år, hvor vi især vil have fokus på at fortælle om de resultater, Farming Academy bidrager til at skabe.

Læs også: VBF investerer i den online undervisningsplatform FarmingAcademy

Farmbrella-samarbejde kom på plads i 2020

Farmbrella Christina Yding Hahn Elgaard
Christina Yding Hahn Elgaard er stifter af Farmbrella. Foto: Kristian Brasen

Foreningen har i løbet af 2020 tillige etableret et samarbejde med den nystiftede netværksplatform Farmbrella. Samspillet mellem dygtige professionelle landmænd og deres tilknyttede faggrupper er en perfekt kobling for en forening som vores, der netop eksisterer for at fremhæve de mange dygtige mennesker, der hver dag står op og gør en forskel for erhvervet.

I 2021 er Felix blevet tilknyttet netværket FarmVision, der er stiftet af Tom Axelgaard for at skabe en moderne andelsbevægelse i Danmark, hvor der i højere grad samarbejdes på tværs om ikke mindst klimahensyn. Felix er tilknyttet netværket som kommunikationsansvarlig.

Læs også: Tom Axelgaard vil forene landbruget i en moderne andelsbevægelse

Nye medlemmer fra akvakulturen 

Ferske ørreder fra Musholm
Ferske ørreder fra Musholm. Foto: Musholm

Endelig har vi med Mette Cristine Schou Frandsen som formand formået at knytte stærkere bånd til især akvakulturen.

Opdrætsvirksomheden Musholm meldte sig ind i 2020 og i starten af året 2021 føler vi os særdeles beærede over også at have fået virksomheden Biomar, der leverer fiskefoder til hele verden, som medlem.

Det knytter i særdeleshed godt an til Marine Ingredients Denmark, der især i udkanten af Danmark særger for beskæftigelse til mange og samtidig bidrager til en stadig mere bæredygtig og sammenhængende dansk fiskebranche.

Vi arbejder ihærdigt på at knytte stærkere bånd til fiskebranchen og glæder os til at kunne fortælle mere om en i mange henseender alt for overset branche.

Foreningen har i skrivende stund godt 20 virksomshedsmedlemmer og cirka ti mindre virksomheder eller iværksættere. Dertil kommer cirka 100 privatmedlemmer.

Læs også om de to nye, der stiller op til VBF Bestyrelse:

Fødevaredirektør Steffen Andersen: Kan Danmarks ildsjæle stå i spidsen for verdens 4. madrevolution

Og

Dorthe Kappel vil give faglige webinarer om planteavl  

Se Verdens Bedste Fødevarer årsrapport 2020

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Del artikel