Dorthe Kappel vil give faglige webinarer om planteavl

Dorthe Kappel vil give faglige webinarer om planteavl

Dorthe Kappel vil give faglige webinarer om planteavl
Dorthe Kappel stiller op til bestyrelsen i Verdens Bedste Fødevarer ved GF 8. juni.

Kappel hjælper agroindustrien med at gøre tung viden praktisk anvendelig for planteavlere. Nu vil hun også give faglige webinarer om planteavl.

Af Dorthe Kappel, planteavlsrådgiver med virksomheden Kappel AgroCon, nyt medlem i VBF.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Jeg er selvstændig og har virksomheden Kappel AgroCon, hvor omdrejningspunktet er at omdanne forsøgsdata og faglig/teknisk information til et let forståeligt dansk, som virksomhederne kan anvende i deres markedsføring.

Virksomheder i agroindustrien er meget videnstunge. De tester deres produkter grundigt, inden de lanceres på markedet. Derved står de med en stor viden, som gør gavn hos landmændene, når lanceringen sker.

Men den fælde, som mine kunder kan havne i, er, at de arbejder så koncentreret med et eller flere produkter i en længere periode, at deres kommunikation om dem nemt kan blive indforstået. Eller de kan gå med en indvendig formodning om, at ”det ved alle jo”.

Så kan det være en god proces at få andre øjne udefra og som ikke kender produkterne i samme omfang til at gennemgå deres kommunikationsmateriale. Eller – endnu bedre – det kan blive et samarbejde undervejs i processen.

Læs også: Miljøkonsulent i landboforening: Regnorme og mikroorganismer skal fredes

Viden ud til landmænd

Udover dette laver jeg en del markforsøg for virksomheder, hvor vi fokuserer meget på, at resultatet skal være praktisk anvendeligt for landmændene og i en sammenhæng, som giver mening for dem.

Igennem Verdens bedste fødevarer støtter jeg Farming Academy, som er en platform, hvor landmænd og mange andre med interesse i landbrugsrelaterede emner kan hente viden. Efter en snak med Jeanette (stifter af Farming Academy) har jeg tilsluttet mig som Content provider. Det betyder, at jeg vil bidrage med faglige webinar omkring planteavl, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til.

I det hele taget optager det mig at få formidlet alt den viden, vi har, ud til landbruget, hvor den for alvor kan gøre gavn.

Det er også en af årsagerne til, at jeg har meldt mig ind i Verden bedste fødevarer og ønsker at støtte foreningens fantastiske arbejde med at udbrede kendskabet til dansk landbrug til hele befolkningen. Der er et kæmpe behov og specielt i øjeblikket, hvor der er et fokus på klima og miljø, som efter min opfattelse ikke er nuanceret nok.

Dorthe Kappel stiller op til bestyrelsen i Verdens Bedste Fødevarer ved Generalforsamling 8. juni 2021.

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 126 times, 1 visits today)

Del artikel