landmand i hjertet agriteam randers

Ny ejendomsmægler – men med landmand i hjertet

landmand i hjertet
Bernt Villadsen, ejer og driver ejendomsmæglervirksomheden Agriteam Randers, nyt iværksættermedlem i VBF

Godt nok er jeg nu ejendomsmægler. Men jeg er landmand i hjertet! Bernt Villadsens Agriteam Randers  er nyt medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Af Bernt Villadsen, ejer og driver ejendomsmæglervirksomheden Agriteam Randers (iværksættermedlem i Verdens Bedste Fødevarer).

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Godt nok er jeg ny ejendomsmægler. Men mest af alt jeg landmand.

Jeg har drevet mit eget landbrug med svineproduktion og planteavl gennem 16 år. Blandt andet mit fødehjem. Efter nogle år på universitetet i Aalborg, og nogle forældre der efterspurgte en afklaring, valgte jeg sammen med min kone at forfølge landmandslivet.

Det har ikke været min mening at være selvstændig landmand resten af livet. Omvendt har det heller ikke været min mening at sælge mit landbrug på et tidspunkt. Intet var bestemt på forhånd! En række hårde år oven på finanskrisen, en træls arbejdsulykke på min bedrift og en ikke helt fremmed tanke om at prøve noget nyt ”en gang” resulterede i, at jeg i 2017 solgte hele mit landbrug, der dengang bestod af 550 søer – med de fleste grise til opfedning – samt godt 300 hektar planteavl.

Læs også: Fantastisk hjælpsomhed blandt landmænd på facebook

Køb fødevarer fra Danmark

Gennem min tid som selvstændig landmand har jeg brugt en del tid på organisationsarbejde inden for landbruget. Men også på at opnå en gensidig forståelse mellem landmænd og forbrugere. Blandt andet har jeg for ca. 10 år siden oprettet og drevet en ret stor Facebook-gruppe omkring at købe fødevarer fra Danmark.

Men en juridisk/økonomisk uddannelse fra universitetet, en ret stor viden om landbrug, samt en interesse for at handle, gjorde, at jeg gik i gang med uddannelsen til ejendomsmægler. Samtidig fik jeg arbejde hos en ejendomsmægler, der arbejder med salg af landbrug.

I januar 2019 oprettede jeg sammen med Agriteam et kontor i Randers. Det er senere ændret til at være mit eget firma med Cecilie Hansen ansat som sagskoordinator.

Agriteam Randers dækker Østjylland, med enkelte afstikkere derudover. Vi arbejder med formidling af alle slags landbrug, lige fra hobbylandbrug til produktionslandbrug. Det er for mig en fornøjelse at kunne udvide mit netværk med mange landmænd og kredsen af rådgivere omkring landbruget. Alle med stor kærlighed til landbruget.

At motivere landmænd til at producere fødevarer på en måde, som forbrugere efterspørger. Og at forbrugere opnår bedre indblik i de vilkår, fødevarer produceres under. Og, for mig meget vigtigt, at forbrugere i Danmark efterspørger og køber fødevarer fra Danmark. Det er nogle af argumenterne for, at vi i Agriteam Randers har valgt at støtte op omkring foreningen Verdens Bedste Fødevarer.

Læs også: Kendt biolog: Landmænd ved bedst, hvordan man driver landbrug

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 92 times, 1 visits today)

Del artikel