fantastisk hjælpsomhed blandt landmænd

Fantastisk hjælpsomhed blandt landmænd på facebook

Verdens Bedste Fødevarer og Henrik Bertelsen vil udnytte fantastisk hjælpsomhed blandt landmænd til inspirationsgruppe for naturtiltag.

Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer

Tekst og fotos kan frit downloades og redigeres efter god journalistisk praksis.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

”Er der nogen af jer, der spuler klove regelmæssigt?”

Sådan spørger en bruger i facebookgruppen Malkekvæg og straks vælter det ind med svar fra gruppens knap 10.000 fantastisk hjælpsomme medlemmer med erfaring på området.

I gruppen Grisen med 5.600 medlemmer vil en bruger gerne høre, hvad der kan være problemet for 2 – 3 lægs søer der ikke har noget mælk og får en  række konstruktive råd og meninger.

Verdens Bedste Fødevarer samt landmand og næstformand i Familielandbruget Henrik Bertelsen vil  bruge fantastisk hjælpsomhed blandt landmænd på facebook til at skabe forbindelse mellem landmænd, der gerne vil lave tiltag for naturen.

– Landmænd og fritidslandmænd kan have meget forskellige tilgange til natur. Nogle interesserer det slet ikke, mens andre er meget interesserede i at gøre noget aktivt. Men fælles for langt de fleste er, at vi er forvirrede og har svært ved at finde ud af hvilke naturtiltag, der faktisk hjælper, siger Henrik Bertelsen.

Læs også: Kendt biolog: Landmænd ved bedst, hvordan man driver landbrug

Brandmandens lov er værd at fremhæve

fanastisk hjælpsomhed blandt landmænd
Henrik Berthelsen viste Mette Frederiksen rundt på sine arealer, før hun blev statsminister. I selskab med Anne Ahrnung, direktør i L&F, Maria Reumert Gjerding, DN og yderst til højre mf Troels Ravn (S).

Han påpeger, at landmænd kan finde meget information om emnet hos SEGES, der har særskilt information om naturpleje.

– Der er rigtig meget godt indhold, og det er et godt sted at starte. De har også udgivet undervisningsbogen ”Landmanden som naturforvalter”. Den er skrevet til elever på landbrugsskoler, men mange landmænd kan efter min mening også have stor gavn af at læse den, siger Henrik Bertelsen.

Især fremhæver han ”Brandmandens lov” som den er formuleret i prioriteret rækkefølge i bogen:

  1. Bevar naturområder der ikke har været dyrket længe og har en høj biodiversitet
  2. Beskyt eksisterende natur mod negative påvirkninger
  3. Genopret beskadiget natur.
  4. Nyetablér natur

Ny gruppe skal afhjælpe forvirring

Men selv om der altså er hjælp at finde, mener han, at landmænd kan have rigtig god gavn af at hjælpe hinanden på området.

– Derfor lancerer Verdens Bedste Fødevarer og jeg facebookgruppen ”Landmænd for naturen” hvor vi kan dele og diskutere erfaringer og gode råd.

fantastisk hjælpsomhed bland landmænd
Henrik Bertelsen viser ofte rundt på sine arealer.

Han håber, at gruppen kan være med til at fjerne noget af den forvirring, der er på området.

– Hjælper blomsterstriber, er det godt med får som græssere, skal vi rode eller rydde op, skal vi sætte hegn, der holder græssere fra søer, læhegn, beplantninger, skove og naturarealer, eller skal de have adgang til dem? Spørgsmålene er mange, og svarene ofte lige så mange, siger Henrik Bertelsen.

Han mener, det vigtigste lige nu må være, at landmænd sætter gang i naturtiltag og får større interesse i det.

– Det viser sig ofte, at dem, der går i gang med det, får blod på tanden, når de først får opmærksomhed på det og opdager, at de kan gøre en forskel. Den udvikling vil vi gerne være med til at sætte blus under, siger Henrik Bertelsen.

Her kan du melde dig ind i facebookgruppen ”Landmænd for naturen

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Ovenstående Tekst og fotos kan frit downloades og redigeres efter god journalistisk praksis.

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Del artikel