Landmad

Landmad går ombord i Verdens Bedste

Verdens Bedste Fødevarer tager næste skridt mod selvrealisering ved at etablere sig som forening. Både private og virksomheder skal kunne købe sig medlemskab, og første virksomhedsmedlem er på plads. Landmad ved direktør  Louise Dolmer har lovet at gå ombord i Verdens Bedste.

Læs også: “Louise Dolmer ny formand i Verdens Bedste Fødevarer

– Vi har valgt at blive det allerførste medlem af Verdens Bedste Fødevarer, fordi jeg synes, at vi starter en stor revolution, og gennem det som Verdens Bedste Fødevarer gerne vil, så har danskerne mulighed for at støtte op om alt det her produktudvikling og de små producenter og for deres helt egen skyld få nogle totalt fantastiske produkter på hylderne, siger Louise Dolmer.

Louise Dolmer kommer selv med landbrugsbaggrund og ærgrer sig over, at der ikke er flere der taler bøndernes sag.

– Landmænd har fået mange tæsk i mange år, og jeg tror egentlig det handler om, at folk ikke er oplyst nok. Man hører nogle frygtelige skræmmeting, og der er jo altid nogen, der gør noget træls. Men det skal jo ikke gå ud over alle landmænd, og de fleste er sindsvagt dygtige, siger hun.

Hun mener derfor, at Verdens Bedste Fødevarer kan være med til at trække hr. og fru Danmark med ud på landet og ud i produktudviklingen.

– Mange landmænd er parate til, at der skal ske noget forandring. Verdens Bedste Fødevarer kan være med til at understøtte, at der også kommer noget økonomi i det. Vi kan jo godt være idealistiske, men hvis ikke økonomien er i orden, kommer der ikke til at ske noget, siger Louise Dolmer.

I Landmads butikker er det ikke afgørende, om produkterne er økologiske, konventionelle, biodynamiske eller noget helt andet. Det vigtige er menneskerne bag, og at vi favner alle, der er dygtige til det med smag og kvalitet.

– Danmark er et lille land, og vi har nogle enorme ressourcer indenfor fødevarer. Men det skal ikke blive politisk. Derfor kigger vi ikke så meget på produktionsformen men på produktet og de mennesker, der står bag, siger Louise Dolmer.

Felix Bekkersgaard Stark
Stifter af græsrodsorganisationen Verdens Bedste Fødevarer, Felix Bekkersgaard Stark, glæder sig over, at første virksomhedsmedlem er i hus

Verdens Bedste Fødevarer glæder sig over tilmeldingen fra landmad og håber stærkt på, at flere vil melde sig under fanerne.

– Projektet kan både give ny viden til alle fødevarevirksomheder via den forskning, som projektet vil finansiere samt finansiere konkret udvikling af nye løsninger. Derfor håber jeg på, at både fødevareproducenter, landmænd, maskinstationer og mange andre, der har interesse i at opretholde en stærk dansk fødevaresektor vil  melde sig som medlem af foreningen, siger initiativtager Felix Bekkersgaard Stark.

Han tror desuden på, at mange private også vil melde sig som medlemmer i foreningen.

– Jeg tror på, at danskerne har et meget stort ønske om at have en fødevareproduktion, vi kan være stolte af. Med et medlemskab i projektet kan man både støtte den ambition og engagere sig i arbejdet med at få det til at ske. jeg er utrolig glad for, at Landmad har meldt sig som medlem, og jo flere der melder sig, jo nemmere bliver det at få flere med ombord, siger Felix Bekkersgaard Stark.

Louise er formand for medlemmer som:

Kiselgården – økologisk og biodynamisk grøntsagsvirksomhed 

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen

Forhenværende øko-formand Uffe Bie

Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer

(Visited 24 times, 1 visits today)

Del artikel