Skrevet den 25. jul 2016

Førende klimaforsker bakker op om Verdens Bedste Fødevarer

En klimaforsker i verdenseliten, sektionsleder ved Institut for Agroøkologi – klima og vand, professor Jørgen Eivind Olesen, har valgt at blive medlem af Verdens Bedste Fødevarer. Professoren, der forsker i bæredygtighed i både konventionelle og økologisk landbrug håber på, at Verdens Bedste Fødevarer kan skabe en bedre dialog mellem producenter og forbrugere.

Tekst, foto og video Af Esben Holst Harboe

Professor Jørgen E. Olesen
Nobelpristager og klimaforsker Jørgen E. Olesen er nyt medlem i foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Foto: Esben Harboe

Verdens Bedste Fødevarer bliver nu også bakket op af en stærk international stemme inden for landbrug og klima. Professor Jørgen E. Olesen har nemlig valgt at bakke op om projektet, og ser et stort potentiale i, at det kan skabe dialog mellem landbruget og forbrugerne.

”Jeg har valgt at støtte Verdens Rigest Landmænd, fordi jeg mener, at det har en rigtigt stor rolle med at genskabe forbindelsen mellem forbrugere, befolkning og landmænd; det er meget vigtigt, at der er en bedre forståelse af hinandens situationer,” fortæller han, og fortsætter:

”Det har en stor betydning for dansk landbrug, og at vi bedriver det her landbrug på en ordentlig måde, der kan sikre, at vi får de fødevarer, vi fortjener. Samtidig med at vi også får det miljø og klima, som vi alle sammen har brug for, også for vores børns skyld,” siger forskeren, der blev landskendt under den nylige diskussion om landbrugspakken.

Læs også: Ingen behøver sulte – hvis de får dansk hjælp

Mere landbrug uden at ødelægge miljøet

Jørgen E. Olesen har i flere år arbejdet på projekter inden for klimapåvirkninger, forbedring af landbrug og i konsekvenserne af både konventionelt og økologisk landbrug. Han har også projekter kørende på disse områder, både i og uden for Danmark.

”Jeg er meget interesseret at se på, hvordan vi øger produktionen af fødevarer, samtidig med at vi reducerer miljø – og klimapåvirkninger, og i øvrigt bevarer en frugtbar jord,” siger professoren.

Artiklen fortsætter under videoen

”I Danmark har vi en særlig opgave i at sikre, at der er en fælles forståelse mellem landmænd, forbrugere og befolkning omkring, hvordan landbruget både sikrer vores fødevarer, vores vækst og beskæftigelse,” siger professoren, som på langt sigt håber, at Verdens Bedste Fødevarer kan være med til at fremme den dialog.

Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed 

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen

Forhenværende øko-formand Uffe Bie

Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Følg os!