Hav-grøntsager

Tang skal hverken vandes, luges eller gødes

Som overstyrmand på DTU’s forskningsskib fik Louise Windelboe smag for tang. Nu tager hun danskerne med på havet for at ...

Akvakultur

Dambrugsejer Tim Holmgaard Petersen: “Clausen må sælge, hvad han vil – Jeg er stolt af mine fisk”

Hvad har japanere, vietnamesere, finner, tyskere, polakker og danskere til fælles? De elsker fisk fra Gelsbro Dambrug. Her bruger man ...

Fiskehandler Clausen
Akvakultur

Fiskehandler Clausen lærer salgsteknik af VBF

Flere i detailhandlen bør have samme passion for fødevarer som fiskehandler Jakob Clausen, mener Steffen Andersen efter debat i Radio ...

teknologi

”Uden løsninger skal man ikke skælde ud på madproducenter”

Det er en uskik at skælde ud på landbrug og gartnerier uden også at komme med løsninger, mener Iris M. ...

Nordeuropas fiskebestande er i fremgang
Akvakultur

Fiskeopdræt og frugtavl

Fremavl af fødevarer kan give anledning til både etiske og sundhedsfaglige diskussioner. Og hvordan man har det med fiskeopdræt, må ...

Formand Steffen Andersen er fortaler for fiskeopdræt
Akvakultur

Kun en tåbe frygter opdræt af fisk

Følelser står i vejen for fakta i debatten om fiskeopdræt. Fiskehandlere må selv bestemme, hvilke fisk, de vil sælge. Men ...

Landbrug

Astrid skrottede journalistik og fik æg på hjernen

Hvis man som forbruger ønsker viden om æg og ægproduktion, skal man skynde sig ind på Aalundgards Facebookside, hvor den ...

Farming academy
Forskning

Madrevolution med biosolutions skal være sund

Ny laboratoriefremstillet mad kan være svar på udfordringer som klimabelastning, biodiversitet og fødevaresikkerhed, men man skal fare med lempe, skriver ...

Erhvervsuddannelser på dyrskue
Fødevarer

Erhvervsuddannelser tager da også på Roskilde Dyrskue

Fra træsko til traktortræk. Fra kostald til klimaspørgsmål. Fra fåreklap til Fremtidens Håndværkere. I 2024 har 120.000 mennesker fra land ...

plantebaseret mad

Ny forskning: Plantebaserede alternativer mætter mere end kød

Forskningsprojektet NekstPro har i laboratoriet, i produktionen og i køkkenet banet vejen for plantebaserede fødevarer, som kostmæssigt og i konsistens ...