Tænketankstifter Frej

Tænketankstifter vil samarbejde

I august 2014 stiftede Marie-Louise Thøgersen i samarbejde med Iben Krogh Rasmussen debatforummet Tværfagligt Fødevareforum, hvor studerende fra forskellige uddannelser arbejde sammen om at arrangere debatter om fødevarepolitik. Blandt de mest populære arrangementer har været et arrangement om det altid populære emne: økologi som fødevareproduktionens frelse, som flere end 400 primært studerende deltog i.

Marie-Louise Thøgersen
Marie-Louise Thøgersen er medstifter og formand for Tværfagligt Fødevareforum, der nu bliver til Tænketanken Frej”

– Vores ambition har været at fremme fødevaredebatten gennem arrangementer med oplæg og debat. Arrangementerne har omhandlet alt fra GMO’er til økologi og pesticider, og formålet er at gøre op med usande dogmer og få mere faglighed ind i fødevaredebatten. Til vores arrangementer er der mødt mellem 100 og 450 mennesker op hver gang, fortæller formand Marie-Louise Thøgersen.

Nu er debatforummet på vej til at blive til etableret som Tænketanken Frej, der vil arbejde for “at dansk produktionen af fødevarer sker i optimal balance med miljø, natur, klima og dyrevelfærd.”

– Det falder godt sammen med formålet for foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Defor  har jeg valgt at melde mig ind i foreningen, så vi kan samarbejde i stedet for at konkurrere med hinanden, siger Marie-Louise Thøgersen.

Der er dog væsentlig forskel på Verdens Bedste Fødevarer og Tænketanken Frej. For hvor Verdens Bedste Fødevarer blander sig helt uden om politik, vil Tænketanken Frej netop søge politisk indflydelse.

– Vi mener, at både debatten og rigtig meget journalistik er politisk farvet. Vi vil søge at tilføre debatten større faglig og videnskabelig tyngde, så fødevarepolitikken og udviklingen af en stærk dansk fødevareproduktion i større grad baseres på fakta end på folkestemningen, siger formanden.

Blogindlægget fortsætter under videoen.

Marie-Louise Thøgersen slutter sig til en kreds af medlemmer, der blandt andre tæller:

Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed 

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen

Forhenværende øko-formand Uffe Bie

Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer

(Visited 30 times, 1 visits today)

Del artikel