Arrangementet er aflyst
Kokkelandsholdet serverer den kommende VM-menu med lokal vin og råvarer på Verdens Længste Langbord under Tour de France-etape.
Af Dansk Gastronomisk Union, medlem i Verdens Bedste Fødevarer. Tekst og billeder kan frit downloades (fotokredit: Raisfoto) og redigeres efter god journalistisk praksis.
Tilmeld gratis nyhedsbrev!
2022 bliver et særligt år i Kalundborg. Cykelryttere i verdensklasse kommer, i forbindelse med Tour de France, til at køre på vejene i Kalundborg. Ruten vil være flankeret af et rekordsættende bord på over 1 kilometers længde med flere end 3.000 spisende, hvor Dansk Gastronomisk Unions syv landshold vil skabe en unik gourmetoplevelse.
Her inviteres på blandt andet lokale råvarer, danske vine fra Dyrehøj Vingaard, asparges, kartofler, bær m.m. fra lokale leverandører, vilde blomster og urter fra Asnæs skove, planter og kål fra Kalundborgs strande.
Fælles for alle deltagere er, at Kokkelandsholdet tilbyder en prøvesmagning på deres VM-menu. Det næste store mesterskab for landsholdet er VM i 2022, hvor målet er metal.
– Ligesom cykelrytterne i Tour de France er vi drevet af konkurrence. Konkurrence i den forstand, at vi har viljen til at gøre det, vi tror på. Vi kæmper konstant for den bedste præstation og satser alt for at vinde. Det gælder, når elitecyklisterne starter det løb, de altid har trænet op til, ligesom det gælder os, når vi tilføjer den sidste garnish til VM-menuen, som vi har trænet til i årevis, siger Morten Juul Andersen, CEO, Dansk Gastronomisk Union.
Læs også: Kokkelandsholdets direktør “forstår ikke modstanden mod opdrætsørred”
Kampen om guld kickstartes i Kalundborg
Dansk gastronomi har blomstret de seneste ti år og oplevet både stjerneregn over nationale restauranter og prestigefyldte priser i internationale konkurrencer. Unikke profiler som Rasmus Munk, Kenneth Toft Hansen, Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager og Ronny Emborg har skabt international anerkendelse. Nu er det de næste i rækken, der på Kokkelandsholdet kæmper for en plads i metallets genskær.
Nogle af de kommende navne indenfor dansk gastronomi er Christian Wellendorf, Tommy Jespersen, Rasmus Bundgaard Nielsen, Bjarke Jeppesen og Cille Bunk, som står for maden ved Verdens Længste Langbord.
Men selvom både Tour de France og Kokkelandsholdet er en samling af dygtige konkurrencespillere, så
handler det om mere end blot at være den dygtigste, hvis man gerne vil lykkes.
– På Kokkelandsholdet handler det ikke kun om at være den dygtigste, men om at have talentet og lysten til at præstere på topniveau i fællesskab. Man vinder som hold. Det er en holdånd, vi håber folk kan smage på dagen, lyder det fra Kokkelandsholdets holdkaptajn, Christian Wellendorf.
Han suppleres af direktør Morten Juul Andersen:
– Det har været vigtigt for os at anvende lokale råvarer til menuen. Bæredygtig mad får voksende betydning også for den gode spiseoplevelse, og vi har støt stigende fokus på at tænke det med i udviklingen af gastronomien. Velsmag er afgørende for folks madvalg, og derfor skal vi selvfølgelig gå forrest med udvikling af bæredygtig mad, der smager himmelsk, siger direktøren.
Læs også: Forsker vil gøre ukendt plantemad kendt – håber på hjælp fra vegetarer
Fakta om Verdens Længste Langbord
Arrangementet finder sted d. 2. juli 2022 fra kl. 11.30.
Verdens Længste Langbord bliver længere end 1 km.
På menuen, der er skabt af Kokkelandsholdet, står danske vine fra Dyrehøj Vingård, asparges, kartofler, bær m.m. fra lokale leverandører, vilde blomster og urter fra Asnæs skove, planter og kål fra Kalundborgs strande.
De forskellige tour-pakkeløsninger gælder: gul trøje billetter, prikkede trøje billetter, grøn trøje billetter og hvid trøje billetter. Prisklassen strækker sig fra 2.550 kr. til 7.550 kr.
Køb billet: https://www.ticketmaster.dk/event/507009
Tilmeld dig som frivillig: https://kalundborg.dk/borger/kultur-natur-ogfritid/cykelloeb/tilmeld-dig-som-frivillig%20
Skal vi fortælle din gode historie?
Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø. Kronikken Har affødt artikel og tv-indslag fra TV2 Bornholm: Havbiolog og ingeniør vil have havbrug på Bornholm
Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?”
Bliv medlem
I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer