drop økoanbefalingen

Kære lærere – drop økoanbefalingen til mine unger

Felix Bekkersgaard Stark, Verdens Bedste Fødevarer
Felix Bekkersgaard Stark er talsmand for Verdens Bedste fødevarer.

Mine unger kommer fra skole med troen, at økologi er det rette valg. Please kære lærer: Drop økoanbefalingen og lær dem i stedet at spørge kritisk til al information.

Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer.

Tilmeld nyhedsbrev!

”Far, kan du ikke sige til farfar, at han skal blive økolog?”

Sådan sagde min ældste pige til mig den anden dag. Hun har nemlig hørt på sin skole, at gift fra landbruget ødelægger grundvandet, og at økologisk produktion er det, der kan redde det.

Jeg har virkelig svært ved at håndtere situationen. Jeg har ikke det mindste ønske om at fratage mit barn hendes tro på lærerens autoritet. Samtidig ærgrer det mig voldsomt, at hendes lærere kan finde på at give hende denne værdibaserede dom.

Jeg har fattet pennen, fordi jeg hos organisationen Bæredygtigt Landbrug har læst omtrent den samme historie.

Her er det 15årige Caroline Værlund Rasmussen, datter af en konventionel landmand, der har haft det svært i skolen med diskussioner om landbrug, pesticider, grundvand og antibiotika.

Læs også: Stop med at hakke på økologien

Lær mine børn at spørge kritisk til alt

Nu er hverken Carolines eller mine oplevelser jo nødvendigvis udtryk for, at det er et generelt billede i Danmark, at lærere fortæller deres elever, at økologi er den rigtige vej at gå.

Jeg har heller ikke noget ønske om at udstille lærere generelt som nogle, der indoktrinerer eller manipulerer deres elever til bestemte holdninger. Ligesom jeg ikke har noget ønske om at tale økologisk produktion ned.

Farligt
Læs denne bog, hvad enten du er øko-tilhænger eller modstander. Mvh Felix Stark

Når jeg alligevel tager det op, skyldes det, at jeg har et inderligt ønske om, at lærere er sig bevidst, hvor stor indflydelse de kan have på mine ungers verdensbillede. Og jeg beder så mindeligt om, at I vil lære mine og andres unger at spørge kritisk til al information. Hvad enten det kommer fra mig, Bæredygtigt Landbrug, Danmarks Naturfredningsforening eller hvem som helst andre.

Har alle danske børn den evne med sig fra grundskolen, vil det for verden være en betydelig bedre udvikling, end hvis nogen skulle få held med at konvertere hele det danske landbrug til økologi.

Bliv medlem

Jeg opfordrer i øvrigt også alle skolelærere, og hvem der ellers kunne have gavn af vores virke, til at melde sig ind i foreningen Verdens Bedste Fødevarer.

Vi vil gennem dialog og viden samle danskerne om en visionær og bæredygtig fødevareproduktion. Tanken er, at almindelige danskere, skal kunne give et frivilligt bidrag til en fond, når de køber ind eller går på restaurant. Også virksomheder skal kunne bidrage. Midlerne skal gå til forskning og udvikling, der giver: Mere dyrevelfærd, mindre klima-, natur- og miljøbelastning og bedre arbejdsmiljø.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Tilmeld nyhedsbrev!

(Visited 60 times, 1 visits today)

Del artikel