Som studentermedhjælp i en dyrehandel ser jeg det som en af mine fornemmeste opgaver at oplyse blandt andet veganere om, at ikke alle dyr kan spise som mennesker.
Gæsteindlæg af Anna Krog Krustrup, 25 år, BSc studerende Husdyrvidenskab, medlem af Verdens Bedste Fødevarer.
Tilmeld nyhedsbrev!
Jeg er 25 år gammel og flyttede i 2017 til København for at læse Husdyrvidenskab. Jeg kommer oprindeligt fra en lille by udenfor Skanderborg, hvor jeg har været omringet af dyr og marker.
Jeg valgte dog at flytte for drømmeuddannelsen, da denne uddannelse varetager de store ændringer, der konstant sker indenfor fødevareområdet.
Uddannelsen varetager dyret som helhed, landmandens økonomi, miljøet og forbrugerens villighed til at betale, hvilket er helt essentielt for mig. Jeg mener, at der altid kan ske forbedringer i fødevareproduktionen, men dette skal ske gennem viden og nytænkning, som kræver en fælles indsats fra alle parter.
Jeg er derfor stolt af at være medlem af Verdens Bedste Fødevarer, som netop varetager dette.
Læs også: Studerer husdyr: Hvad gør jeg, hvis koen skal på pension?
Forbrugere skal have kendskab til dyreliv
Jeg oplever nemlig, at den generelle forbruger mangler information om hold af dyr. Dette gælder alle dyr fra de eksotiske, til produktions- og kæledyrene.
I forbindelse med mit studiejob i Frederiksberg Dyrehandel, ser jeg det derfor som en fornem opgave at formidle min viden om bl.a. fodring videre til de helt almindelige kæledyrsejere. I og med at mange borgere bliver vegetarer og veganske, søger flere og flere også efter dette til deres dyr. Jeg kan dermed ikke understrege nok, at ikke alle dyr kan leve ligesom os. Her har jeg især katten i fokus, som kan blive syg af udelukkende vegansk føde.
Derudover deltog jeg i 2018 på Roskilde Dyrskue, hvor jeg mønstrede køer. Når jeg i kostalden passede og malkede køerne på dyreskuet, kom mange interesserede over og stillede gode spørgsmål. Det er godt at personer, uden kendskab til landbruget, får set dyrene i levende live og kan spørge om hvad som helst.
Det er samfundets fælles ansvar, at oplyse og videregive viden. Det kan ikke udelukkende hvile på den enkelte forbruger, der ikke, som jeg, har fået grundviden ind via min opvækst. Kendskabet skal være bredere end bare noget, der ligger i køledisken.
Læs også: Blod i køledisken
Bliv medlem
Anna Krog Krustrup slutter sig til medlemmer som Selma Jensen fra Ungtyren, Maigaard & Belling Naturpleje, Michael Nielsen og Tilsbæk, Marine Ingredients Denmark, Ingrid van den Hengel, Slagtekavleproducent Pia Juul Andersen og mange flere.
Men vi skal være flere endnu. Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske landmænd. Derfor håber vi, du også vil blive medlem.