Dansk stolthed

Food From Denmark melder sig ind i Verdens Bedste

Eksportvirksomheden Food From Denmark er nu medlem af Verdens Bedste Fødevarer. Direktør Karsten Nielsen håber på, at Verdens Bedste Fødevarer kommer til at skabe ny debat og ruske op i den danske fødevaresektor.

 

Af Esben Holst Harboe

 

Direktør Karsten Nielsen
Direktør Karsten Nielsen har meldt sin virksomhed Food From Denmark ind i Verdens Bedste Fødevarer.

Verdens Bedste Fødevarer har et nyt medlem, som i flere år har kæmpet en stor kamp for at fremme dansk eksport ved de største europæiske og internationale fødevaremesser. Food From Denmarks direktør, Karsten Nielsen, har nemlig valgt at melde sig ind som virksomhed, fordi han ser en organisation, som har potentialet til at rykke på danske fødevarer.

 

”Verdens Bedste Fødevarer er for mig at se et nytænkende tiltag, med en skæv, lidt provokerende og udfordrende indgangsvinkel til, hvordan at vi i den fødevareproducerende sektor skal komme fremad. Det er lidt det samme med tænketanken Frej;  Organisationer, som tør tage bladet for munden og sige tingene, som de er,” siger Karsten Nielsen, som er godt glad for græsrødderne.

 

”Det er græsrødderne, som vi mangler i dag. Uafhængige, som tør tage debatten, uden at have et bagland de skal tænke på i alt hvad de gør. Det mangler vi. At folk tør tage diskussionen både på det praktiske i driften, og i de store strøg om hele erhvervet, siger han.

 

Eksport ekspertise

I snart 11 år har hans virksomhed, Food From Denmark, arrangeret eksportfremstød og strategisk rådgivning til deres 48 mindre og mellemstore virksomhedskunder, for at hjælpe dem med at nå ud over rampen på fødevaremesser som PLMA, ANUGA og SIAL. Food From Denmark står for at arrangere boder, hotelophold og eksportfremstød i udlandet til både økologiske og konventionelle danske virksomheder. De rådgiver også virksomhederne i, hvordan de får mest og bedst ud af deres møder med de internationale kunder.

 

”Danske fødevarer er i verdensklasse, men vi mangler en fælles strategi, for virkelig at vise verden præcist hvor gode og dygtige vi er, når det kommer til fremstillingen af fødevarer,” fortæller Karsen Nielsen, og fortsætter:

 

”Danmark var tidligere internationalt kendt for vores mad; Arla, Karoline pigerne, vores fiskeprodukter, og det har vi stadigvæk også, men vi trænger til en rebranding, og den skal lægges nu, fordi mange af vores konkurrerende lande er ved at være godt i gang med det. Der mangler en rød tråd i det vi går og laver på eksport – og fødevarer i Danmark. Det er virkeligt irriterende,” siger han.

 

Behovet for åben debat har aldrig været større

Den debat har Karsten Nielsen savnet de sidste mange år. Der har været stridigheder mellem økologer og konventionelle, og det er, ifølge ham, ikke lykkedes for Danmark at stå sammen for at brande landbruget på en fornuftig måde.

 

”Hvis du tager til verdens største fødevaremesse ANUGA, udstiller der tre officielle danske pavilloner uafhængigt af hinanden, hvor man kæmper indbyrdes om underskrifter og ordrer, og det er jo dumt. Det har noget at gøre med den finansierings situation, der er i dag, hvor der er mange tiltag, som er baseret på tilskudsordninger i stedet for på virksomhedernes behov,” siger han.

 

”Der er så mange muligheder for danske fødevareprodukter, om de er økologiske eller konventionelle, men der er ikke den rigtige strategi til det; Vi har brug for kreative folk, som kan tænke ud af boksen for, hvor og hvordan vi kan sælge vores varer.  Jeg håber derfor på, at Verdens Bedste Fødevarer kommer til at blive en central dansk spiller for at skabe debat, fremtidige visioner og alternative muligheder for danske fødevare producenter, som kan ruske op i de etablerede klynger i det etablerede landbrug,” siger Karsten Nielsen.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Dermed slutter Food from Denmark sig til andre medlemmer som

Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed 

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen

Forhenværende øko-formand Uffe Bie

Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer

(Visited 109 times, 1 visits today)

Del artikel