NAUST Robotics søger landmænd med fuglebøvl

Droneiværksætter søger landmænd med fuglebøvl

Droneiværksætter søger landmænd med fuglebøvl
Naust Robotics er nyt iværksættermedlem i Verdens Bedste Fødevarer. Her er stifterne Guifré Vidal, Balázs Megyeri og Antonio González Rot.

Iværksættervirksomheden NAUST Robotics søger landmænd med fuglebøvl. Virksomhedens robotdrone skræmmer nemlig fugle væk fra markerne. 

Af Guifré Vidal, cofounder i iværksættervirksomheden NAUST Robotics (nyt medlem i VBF).

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Hos NAUST Robotics ønsker vi at være med til at skabe større udbytte i landbruget. Det kan vi gøre ved at forhindre fugle i at lave skader på planter med en automatiseret drone og dertilhørende platform.

Blandt andet gennem hjælp fra Verdens Bedste Fødevarer har vi gennemført markforsøg og set, hvor stor indvirkning fugle har på dansk landbrug. Med den viden i bagagen har vi indstillet vores drone til at flyve direkte mod fugleflokken og skræmme dem væk, hvis den tilhørende platformen registrerer fugle på marken. Helt uden nogen form for menneskelig kontrol.

Læs også: Kan naturgenopretning og dyrevelfærd gå hånd i hånd

Søger landmænd med fugleproblemer

Selv om vi har lavet markforsøg og talt med landmænd om deres udfordringer med fugle, vil vi meget gerne høre fra landmænd, som lider under fugleskader i markerne, og som har lyst til at give deres mening til kende om vores produkt.

I al sin enkelhed består løsningen i en platform, som samler data, beskytter dronen, genoplader dens batterier med energi fra kabler, solceller eller vindenergi. Dronen kan flyve i både regn, sne, frost og vind, men platformen er stadig med til at sikre at flyveforholdene er optimale for dronen gennem den installerede vejrstation. Data fra dronen kan tilgås via en tilhørende app.

Teknologien er under stadig udvikling, og vi arbejder ihærdigt på at gøre det muligt at bruge forskellige typer af overvågningsmuligheder af afgrøderne og eventuelle ubudne gæster i markerne.

Vil du høre mere? Kontakt os på e-mail: naustrobotics@naustrobotics.com, så vi kan planlægge et møde.

Skal vi fortælle din gode historie?

VBF Medier tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 80 times, 1 visits today)

Del artikel