DLR Kredit Pernille Lohmann

DLR Kredit: Flest muligt skal kunne investere i klimaløsninger

DLR Kredit vil give flest mulige, også konventionelle landmænd, mulighed for at investere i løsninger, der gavner klimaet.

Af Pernille Lohmann, Direktør i DLR Kredit (medlem i VBF).

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Danmark er i fuld gang med en ambitiøs, grøn omstilling. Krav og forventninger stiger ikke mindst til et mere bæredygtigt landbrug og energieffektive ejendomme, og der er brug for massive investeringer i nye løsninger for at lykkes med at gøre en mærkbar forskel for vores klima og miljø.

At skaffe finansieringen til de kommende års omstilling er en forudsætning for at lykkes. Pengeinstitutter og realkreditsektoren udgør derfor sammen en hjørnesten i omstillingen.

DLR Kredit, som er ejet af lokale og landsdækkende pengeinstitutter, er en af Danmarks største långivere til landbruget og en vigtig aktør i finansieringen af boligudlejnings- og erhvervsejendomme. DLR Kredit ønsker i samarbejde med de låneformidlende pengeinstitutter at tage en betydelig rolle i realkreditfinansieringen af den grønne omstilling. Derfor har vi fra 2021 haft grønne lån som en del af den produktpallette, som pengeinstitutterne kan tilbyde deres kunder.

Grønne lån er mere end finansiering

Et grønt lån er et lån til bæredygtige og miljøvenlige formål, der bidrager til f.eks. reduktion af CO2-udledning, den grønne omstilling i samfundet og investering i miljøvenlig teknologi. Ejendommen eller investeringen, der skal finansieres, skal leve op til udvalgte kriterier for grønne lån, for at kunne opnå den grønne finansiering.

For låntagere, der arbejder bevidst og målrettet med bæredygtighed, kan det grønne lån bruges som en blåstempling af, at den finansierede ejendom eller investering lever op til de særlige grønne kriterier. Den grønne finansiering er derfor for nogle virksomheder med til at styrke virksomhedens grønne profil. Og bliver en del af den samlede fortælling om et grønt eller bæredygtigt brand.

Læs også: Årtusindets forretningsmulighed

Flere kriterier på vej

DLR Kredit ønsker i samarbejde med de låneformidlende pengeinstitutter at give flest mulige, også konventionelle landmænd, mulighed for at investere i løsninger, der gavner klimaet. Det er vigtigt, at alle, der ønsker at bidrage til et bedre klima og miljø, også får muligheden. DLR Kredit arbejder derfor løbende på at udvide kriterierne for den grønne finansiering.

Som del af vores mål om at bidrage til den grønne omstilling har vi i DLR Kredit også valgt at blive medlem i foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Danmark har brug for at forene kræfterne og samarbejde om udviklingen af en fødevareproduktion, der tager større hensyn ikke blot til klimaet men også biodiversitet, miljø, dyr og mennesker.

Det vil DLR Kredit gerne støtte op om.

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

https://vimeo.com/302709740

(Visited 346 times, 1 visits today)

Del artikel