nye kræfter stiller op til VBF bestyrelsen

Stærke kræfter stiller op til VBF bestyrelse

Steffen Andersen
Steffen Andersen, tidligere fødevaredirektør, stiller op som formandskandidat ved GF 2022.

Tidligere fødevaredirektør Steffen Andersen stiller op som kandidat til formandsposten i Verdens Bedste Fødevarer. 

Af Felix Stark, stifter og talsmand i VBF. Tekst og fotos kan downloades og gengives efter god journalistisk praksis.   

For medlemmer af foreningen er der information om generalforsamling i bunden af artiklen.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Ved generalforsamlingen stiller tre nye personer op til bestyrelsen (CV og udtalelser længere nede i artiklen). Samtidig har bestyrelsesmedlemmerne Kristian Kølln og Naja Thomsen valgt at udtræde af bestyrelsen, mens Dorthe Kappel og Louise Bünemann fortsætter. Den hidtidige formand Mette Frandsen har ønsket at skrue ned for engagement og blive menigt medlem af bestyrelsen.

– Jeg er kæmpe fan af det formål, foreningen har, og det har været en stor fornøjelse at være formand i en årrække. Men jeg har desværre for meget at se til i mit privatliv, til at jeg kan lægge den indsats, foreningen fortjener, siger Mette Frandsen.

Den tidligere fødevaredirektør Steffen Andersen er til gengæld parat til at sætte alle sejl til i rollen som ny formand for foreningen.

– Det giver så meget mening at være med til at engagere danskerne, fødevarevirksomheder, landbrug og andre aktører i en organisation, der arbejder for et formål, alle bør kunne være enige om: At udvikle de danske fødevarer, så de tager endnu større hensyn til miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø, siger Steffen Andersen.

Læs også: Hør, hvordan man avler 100 ton larver om dagen

Sælgere og indkøbere ved for lidt

Han vil sammen med tre øvrige nye kandidater, Jakob Skriver, Henriette Horn Laustsen og Carsten Lass have stærkt fokus på at hjælpe fødevarevirksomheder med at kommercialisere de tiltag, de gør for at skabe en mere bæredygtig produktion.

– Min erfaring fra de fødevarevirksomheder, jeg har været i, er, at den indsats, der bliver gjort for at forbedre kvaliteten, hvad enten det er i forhold til madoplevelsen eller bæredygtigheden, forbliver lidt en hemmelighed hos dem, der skaber den. Sælgere og indkøbere har for lidt indsigt i det arbejde, der er gjort, og de er jo faktisk det vigtige forbindingsled til forbrugerne, siger Steffen Andersen, som selv har været med til at træne salg og marketingfolk i at forstå og bruge virksomheders kommunikationspotentiale og  kommercialisere bæredygtighed.

Læs også: Kan Danmarks madilsjæle stå i spidsen for verdens 4 madrevolution

Kæphest for alle tre

Tanken om at klæde indkøbere, sælgere og marketingfolk på til øget salg gennem kvalitet er også en kæphest for de tre øvrige nye bestyrelseskandidater

 

Carsten Lass stiller op til bestyrelsen
Carsten Lass stiller op til bestyrelsen

Carsten Lass udtaler:

– Jeg ser frem til at blive endnu mere involveret i dagsorden omkring fødevarer, og hvordan vi får de rette budskaber ud at leve hos forbrugerne. Jeg står fuldt og fast på, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste fødevarer, og det skal detail og foodservice kæderne involveres dybere i, så vi sammen kan nå endnu stærkere ud til forbrugerne.

Jeg har gennem min erfaring, som partner i en International rådgivnings- og træningsvirksomhed, og som tidligere ansat i Arla Foods, observeret at det generelt er udfordrende at differentiere sig i markedet, og ikke mindst sælge budskabet omkring sundhed, næringsindhold, klima, miljø og dyrevelfærd.

Kvalitet koster, men hvis forbrugeren ikke forstår det, eller ikke kan se det konkrete udbytte det giver dem og vores samfund, så vælger de naturligvis noget andet. Vi skal blive meget bedre til at kommercialisere de fantastiske fødevarer vi har, og det glæder jeg mig til at bidrage til, siger Carsten Lass.

Bringer det livsglæde?

Henriette Horn Laustsen stiller op til bestyrelsen
Henriette Horn Laustsen stiller op til bestyrelsen.

Han bakkes op af Henriette Horn Laustsen:

– Sammen med Verdens Bedste Fødevarer, glæder jeg mig rigtig meget til at fortsætte mit virke med at formidle, udvikle og bidrage til at styrke Danmarks position på landkortet som havende verdens bedste fødevareerhverv, siger Henriette Horn Laustsen.

Bringer det livsglæde og skaber det værdi?

Hun mener, at vigtige parametre for fortællingen er værdiforædling, kvalitet og evnen til at gøre sig umage.

– Værdiforædling er med til at skabe en forskel og denne skal kommunikeres, for at den får en effekt. Kvalitet handler om råvarer og håndværk; smager det godt? Bringer det livsglæde? I første omgang er det indkøberne og i sidste ende forbrugerne, der bestemmer, om der er tale om kvalitet. Men har man gjort sig umage, kommer man langt. Opgaven ligger så i at kunne kommunikere denne forskel, så forbrugerne også forstår det, når de står i butikken og skal vælge mellem et hav af produkter. Kommercialisering af alle de spændende tiltag, der ligger forude, glæder jeg mig rigtig meget til at være en del af, siger Henriette Horn Laustsen.

Vil gøre forbrugere mere bevidste

 

Jakob Skriver stiller op til bestyrelsen
Jakob Skriver stiller op til bestyrelsen

Jakob Skriver er til dagligt General Manager for Danmark i logistik virksomheden Gordon Delivery, som i Sverige har haft massiv succes med udbringning af fødevarer og nu er godt i gang med at erobre det danske marked.

Jakob har de seneste 12-15 år haft adskillige job- og konsulentopgaver i dagligvaresektoren og ser nu med sin rolle i Gordon Delivery en gylden mulighed for at være med til at løse en vigtig del af udfordringen med at få friske råvarer – og dagligvarer generelt, leveret direkte til kunderne.

– Sammen med Verdens Bedste Fødevarer får jeg en endnu stærkere platform til at være med til at påvirke flere vigtige dagsordener. At være med til at udbrede budskabet om og kendskabet til Danmarks helt fantastiske råvarer og fødevarer gennem ærlige og gennemsigtige fortællinger som har så vanskeligt ved at nå fra producenten og ud til forbrugeren. Og ikke mindst at få forbrugeren til at blive langt mere bevidst om, hvad det er, de skal være opmærksomme på, i deres valg af dagligvarer. En opgave jeg glæder mig meget til at være med til at løfte.

Foreningen Verdens Bedste Fødevarer afholder generalforsamling den 16. maj. Info

Vi har lokale fra 16.00. GF starter 16.30

Det nye medlem DLG har været så venlig at udlåne lokale til begivenheden, der følges op af et arrangement, hvor virksomheden ENORM samt DLG fortæller om perspektiverne i insekter.

DLG holder til på Ballesvej 2, 7000 Fredericia.

Medlemmer af Verdens Bedste Fødevarer kan deltage fysisk i begge dele (begrænset antal pladser). Tilmelding skal ske til felix@vbfmedier.dk senest torsdag den 11. maj.

Der er også mulighed for at følge med i begge dele digitalt.

Tilmelding til digital generalforsamling skal ske pr. mail til felix@vbfmedier.dk

Ved tilmelding til digital generalforsamling får du tilsendt link til mødet.

Ønsker du at stille op til bestyrelsen? Skriv da til felix@vbfmedier.dk

Har du forslag til behandling ved generalforsamlingen?  Skriv da til felix@vbfmedier.dk

 

Dagsorden ved generalforsamling

  1. Valg af dirigent
  2. Godkendelse af dagsorden
  3. Fremlægning og godkendelse af regnskab,
  4. Fremlæggelse af årsberetning
  5. Valg til bestyrelsen
  6. Indkomne forslag – opdatering omkring Farming Academy ved Jeanette Johnsen
  7. Eventuelt

Årets beretning og regnskab vil blive fremsendt til tilmeldte og offentliggøres på foreningens hjemmeside.

CV på formand og nye kandidater

Steffen Andersen, 64 år

Gift og har fire børn.

HA/HD Marketing fra CBS – Copenhagen Business School

Forfatter til: 

Sælg historien om dit produkt med passion, 2014/15 (Da, Eng, Sp, Fr), CanPublish

Der er nok, at brødføde 9 milliarder mennesker, udfordringer, muligheder og trusler ved industriel fødevareproduktion 2020, (Eng. Da.) Aalborg University Press

Karriere:

Product (Brand) Manager, Quaker Oats. 

Salgs-/marketingchef, Danya Foods, Riyadh, KSA.

Salgsdirektør, Reckitt/Benckiser, Danmark. 

Generel Manager, AM Foods.

Generel Manager, Delimo.

Senior Vice President, Arla Foods.

Senior Vice President, Arla Foods Americas (Latinamerika, USA, Canada) 

Senior Vice President, Arla Foods Rest Of World. 

Henriette Horn Laustsen

Henriette Horn Laustsen er i dag direktør og stifter af FoodValue Aps, der hjælper fødevarevirksomheder med at skabe værdi indenfor strategi, innovation & kategoriudvikling samt eksekvering af alle 3 områder. 

Henriette har en Cand.Merc fra Århus Universitet og +25 års erfaring fra fødevarebranchen. Henriette har tidligere været Director for Innovation & Kategori hos Løgismose Meyers med ansvaret for udvikling af de 2 brands i dansk detail og foodservice samt leder for teamet. Derudover har Henriette været investor i en plantebaseret start-up virksomhed, der blev solgt til Good Food Group, hvor Henriette blev Kommerciel Direktør. Henriette har desuden arbejdet ~20 år hos Arla Foods i diverse stillinger indenfor salg, marketing og kategoriudvikling og beskæftiget sig med global brand udvikling på +25 markeder.

Privat er Henriette 47 år, gift med Anders og har 2 børn og 1 hund.

Carsten Lass

Carsten Schøler Lass har sin egen rådgivningsvirksomhed under navnet Attitide2Perform, som beskæftiger sig med at bygge bro mellem strategi og de daglige handlinger, der skal sikre resultaterne. Fokus er på strategi, organisering, ledelse og de kommercielle discipliner indenfor salg og marketing

Han er Cand. Merc uddannet med speciale i Strategi, Organisation og Ledelse fra Aalborg Universitet og er desuden Reserve Officer uddannet med titel af kaptajn.

Carsten har tidligere været ansat i Arla Foods, som Global Advisory Lead og har derudover desuden fungeret som salgsdirektør i automationsbranchen samt været partner i Cultivator som er en International rådgivnings- og træningsvirksomhed.

Privat er Carsten gift med Sara og de har sammen to børn og en hund 

Jakob Skriver

Jakob Skriver er til dagligt General Manager for Danmark i logistik virksomheden Gordon Delivery, som i Sverige har haft massiv succes med udbringning af fødevarer og nu er godt i gang med at erobre det danske marked.

Han er tidligere salgschef i Meyers og har drevet sin egen konsulentvirksomhed.

 

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 242 times, 1 visits today)

Del artikel