100 ton larver

Hør hvordan man avler 100 ton larver om dagen

soldaterflue
Soldaterfluer er ikke så kræsne. Foto: Claus Haagensen.

Hvordan producerer man 100 ton larver om dagen? Og kan de blive billige nok til at erstatte soja i fodertruget? Se med online 16. maj fra DLG’s nye domicil i Fredericia.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

På en landbrugsejendom vest for Horsens bygger Enorm Biofactory Nordens største insektfabrik.  Her skal de fra slutningen af 2023 producere 100 ton larver.

Om dagen! 

Larverne er langt fra kræsne. De lever blandt andet af organiske rester fra fødevareindustrien og udnytter næringsstofferne, så biomasserne kommer direkte tilbage i fødevareværdikæden i form af foder til fisk, svin og fjerkræ. Dermed kan de erstatte andre proteinkilder som eksempelvis soja.

Det kan du høre meget mere om, når Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister og Verdens Bedste Fødevarer inviterer til onlinemøde hos DLG i Fredericia:

Mandag 16. maj kl. 19 hos DLG, Ballesvej 2, 7000 Fredericia – 

Tilmeld dig onlinemøde

DLG domicil
DLGs nye domicil set fra luften. Foto Claus Haagensen

Her vil Troels Møller Olesen, direktør for husdyrernæring hos DLG (medlem af VBF)  og desuden medlem af Enorms bestyrelse fortælle om årsager og perspektiver i DLG’s investeringer i Enorm Biofactory

Der vil også være et indlæg fra Jane L. Sam, Partner & COO i Enorm Biofactory, som vil fortælle om deres rejse fra start-up til scale-up virksomhed. Om udfordringerne som firstmover i en ny industri, og om Black Soldier Fly larvernes egenskaber, produktionsformen og de forskellige mulige forretningsmodeller, som fremtiden kan byde på. 

Der vil være filmoptagelser fra produktionen og levende eksemplarer af Black Soldier Fly i alle livsstadier fra æg til flue.

Endelig vil Mette Frandsen, formand for Verdens Bedste Fødevarer og konsulent i virksomheden Oxyguard, fortælle om mulighederne for at source rester fra produktionen af opdrætsfisk som foder til insekterne. 

Tilmeld dig onlinemøde her

Med venlig hilsen

Frederik Thalbitzer, formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister

Felix Bekkersgaard Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer

Inden mødet holder Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister og Verdens bedste Fødevarer deres generalforsamlinger for medlemmer samme sted kl. 16.

Mere info og indkaldelse til dette for VBF medlemmmer senere. 

 

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 330 times, 1 visits today)

Del artikel