easyfood og landboungdom

Easyfood og Landboungdom sætter madens rejse til debat

Opdatering 25/10: Eventen er desværre aflyst

Fødevarevirksomheden Easyfood (medlem i VBF) og LandboUngdom vil skabe grobund for samarbejde på tværs af aktører på madens rejse. Se med 28. oktober i Kolding. TILMELDING: På mail: bodil.kampmann@easyfood.dk

Af VBF Medier for Easyfood og LandboUngdom. Billede og tekst kan downloades her – og videreformidles med behørig kreditering og efter god journalistisk praksis

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Easyfood og LandboUngdom
Flemming Paasch, direktør og ejer af Easyfood.

Når du sætter tænderne i et pølsehorn fra virksomheden Easyfood foretrækker virksomheden at kunne fortælle dig, at pølsen og de øvrige råvarer er baseret på danske råvarer. Så nemt er det desværre ikke, for selvom der går 2000 tons pølser til Easyfoods årlige produktion af pølsehorn, er det ikke nemt at indgå aftaler, der sikrer, at råvaren ikke har været uden for landets grænser undervejs til endestationen.

– For vores mulige leverandører kan det for nogle være for store mængder at skulle garantere levering af. For andre er det for små mængder til at, at der kan laves særhensyn i den ekstremt komplicerede logistik, der ligger bag, før varen er leveret hos os, siger Flemming Paasch, direktør og ejer af Easyfood.

Det er blandt årsagerne til, at Easyfood er gået sammen med LandboUngdom for at skabe en debat om madens rejse fra råvare til spisebord.

– Vi er langt fra tidligere tider, hvor maden var noget man lavede selv eller fik fra naboen. Vi har skabt et sindssygt kompliceret system, som kan være svært at gennemskue selv for os, der arbejder i det til dagligt. Derfor har vi lavet et arrangement, der forhåbentlig gør os alle klogere på råvarers rejse fra jord til bord og skaber grobund for et bredere samarbejde mellem aktører i fødevaredanmark, siger Flemming Paasch.

HVOR Albuen 82, DK- 6000 Kolding
HVONÅR: 28 Oktober 2021, 17.00-21.00
TILMELDING: På mail: bodil.kampmann@easyfood.dk

Kan ikke alting selv

Easyfood har også valgt at melde sig ind i foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Ikke mindst fordi, Flemming Paasch tror på, at fødevarebranchen kan blive styrket gennem større tværgående kendskab og udfordring.

– En del af Easyfoods vision er at dyrke netværket. Vi ved, at vi ikke kan alting selv, og at vi bliver klogere på vores verden og vores omgivelser, hvis vi deler viden med andre.

Vi elsker, når de mennesker, vi omgås, kan udfordre os. Det kan være mennesker fra vores egen branche men også fra helt andre brancher. Ofte står man over for nogle af de samme udfordringer, og taler man med en bred vifte af mennesker, vil man få mange vikler på en sag. På den måde bliver vi dygtigere til de ting vi laver, siger Flemming Paasch.

Desuden er det en kerneværdi for Easyfood, at virksomhedens medarbejdere skal kunne være stolte af deres arbejdsplads.

– Vi tror på, at det, at virksomheden tager ansvar for vores verden og vores lokal samfund, skaber stolthed i virksomheden. Vi er blevet medlem i VBF, ford vi tror på, at vi i fødevare Danmark kan styrke hinanden. Det handler om relationer, og dem vil vi gerne udvide hele tiden. Så vi forventer at lære en masse nye personer, virksomheder og kompetencer at kende, siger Flemming Paasch.

Hele værdikæden skal bidrage

Jacob Kloster LandboUngdom Vejle
Jacob Kloster formand i region Vejle LandboUngdom

I LandboUngdom ser Jacob Kloster, formand i region Vejle LandboUngdom sig som den fremtidige generation i landbruget, som skal producere fremtidens fødevarer.

– Danske landmænd producerer fødevarer af allerhøjeste kvalitet, og danske fødevarer har et godt brand ude i verden. For os er det vigtigt at hele værdikæden bidrager til, at danske fødevarer bliver ved med at være en eftertragtet vare i hele verden, også i fremtiden, siger han.

Han mener, at krav fra både danske og udenlandske forbrugere ændrer sig hele tiden.

– Derfor er det vigtigt, at vi samarbejder på tværs af hele forsyningskæden, så vi også i fremtiden kan levere det forbrugerne efterspørger. De ting vil vi sammen med Easyfood gerne sætte fokus på torsdag d. 28. oktober, siger Jacob Kloster.

Skal vi fortælle din gode historie?

VBF Medier tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Større virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 100 times, 1 visits today)

Del artikel