dansk fødevareekspertise

Udlændinge skal se dansk fødevareekspertise i Aarhus

2.317 besøgende fra mere end 29 lande har set dansk fødevareekspertise i København. Nu åbner Food Nation Denmark også i Aarhus.

Af Felix Stark på baggrund af pressemeddelelse fra Food Nation Denmark

Tilmeld nyhedsbrev!

Danmark er en ledende fødevarenation i international skala og delegationer fra nær og fjern har længe besøgt os. Siden åbningen af ​​Food Nation Visitor Centre i København i 2018 er over 2.317 besøgende fra mere end 29 lande kommet helt tæt på den danske fødevareklynge gennem fortællingen om, hvordan danske løsninger og produkter bidrager til at imødegå fremtidens globale udfordringer. Nu er endnu et Visitor Centre åbnet i i Agro Food Park i Danmarks næststørste by Aarhus.

Samtidig befinder vi os i en tid med Coronakrisen som en alvorlig realitet for hele verden. Situationen har store konsekvenser for rigtig mange virksomheder. Ikke mindst i forhold til eksporten. Fødevareerhvervet er central bidragsyder til den danske samfundsøkonomi med 186.000 beskæftigede, hvoraf 140.000 er knyttet til eksport. Derfor er det helt centralt, at vi konstant arbejder for at udvikle muligheder på eksisterende og potentielle eksportmarkeder.

– Ved at åbne et Visitor Centre i Aarhus kan vi nu bringe endnu flere internationale interessenter helt tæt på eksportparate virksomheder og byde velkommen til historien om en ledende dansk fødevarenation, siger Torben Ladegaard, formand for Food Nation.

Læs også: Sammen om den gode fortælling om danske fødevarer

Book et besøg

Dansk fødevareekspertise
Finansminister Nicolai Vammen (S) talte ved åbningen via video. Foto: Morten Fauerby

Food Nation Visitor Centre introducerer delegationer for fødevareklyngens styrkepositioner på tværs af værdikæden. Her vil du få en interaktiv oplevelse med guidet storytelling om løsninger og resultater fra den danske fødevareklynge på en informerende og inspirerende måde. Åbningen blev markeret med taler fra bl.a. finansminister Nicolai Wammen, formand for Food Nation Torben Ladegaard, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø, og administrerende direktør i Arla, Peder Tuborgh.

– Arbejdet med at bidrage til profileringen af danske fødevarevirksomheder overfor potentielle og eksisterende samarbejdspartnere fra hele verden styrkes med etableringen af Food Nation Visitor Centre. Vi er glade for, at virksomheder og organisationer har endnu en mulighed for et stærkt fundament for øget samarbejde på tværs af landegrænser”, siger Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted kommune.

Trods Coronakrisen er Food Nation Visitor Centre klar til at byde gæster velkommen, der ønsker at få mere indsigt i den danske fødevare- og landbrugssektor enten fysisk eller online.

Book dit besøg her Food Nation Visitor Center

Bliv medlem

Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske fødevarer. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 24 times, 1 visits today)

Del artikel