almindeligt dansk korn

Jesper Theilgaard: Spis almindeligt dansk korn for klimaets skyld

Meteorolog Jesper Theilgaard og Concito fremhæver ”helt almindeligt dansk korn” som en af de mest klimavenlige fødevarer i video fra Fuldkornspartnerskabet.

Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer på baggrund af pressemeddelelse fra Fuldkornspartnerskabet 

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

Hvis du gerne vil spise klimavenligt skal du gå på jagt efter fødevarer, som ikke kræver mange ressourcer for at blive til mad. Og du behøver heldigvis kun sætte kursen mod den nærmeste kornmark, for det kræver ikke meget at omdanne rug, hvede eller byg til fiberrig kost.

almindeligt dansk korn
Skærtoft Mølle har forsynet Fuldkornspartnerskabet med et billede af helt almindelig dansk hvede.

Sådan lyder det fra meteorolog og ”klimatosse” Jesper Theilgaard i en ny video. Han bakkes op af Michael Minter – programleder i den grønne tænketank Concito:

– Korn er en god solfanger, og hvis man spiser det som fx brød, har det et meget lavt klimaaftryk pr. kilo vare. Så korn er blandt de fødevarer, der giver os mest mad for klimaaftrykket, siger Michael Minter.

Læs også: Visionær landmand vil vise landbruget “den tredje vej”

Kornprodukter har markant plads på danske tallerkener

Også Rikke Iben Neess – kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet – fremhæver korn som klimavenligt. Hun bemærker samtidig, at kornprodukter allerede er meget udbredte i Danmark.

– Historisk set har kornprodukter en markant plads på tallerkenerne i Danmark, hvor der er tradition for at spise både rugbrød og havregryn. Det skal vi fortsætte med, hvis vi gerne vil spise klimavenligt, siger Rikke Iben Neess.

Fuldkornspartnerskabet anbefaler naturligvis i samme ombæring, at det er smart at vælge fuldkorn, hvor hele kornet inklusiv kim og skaldele er med:

De officielle kostråd anbefaler at spise 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn er ikke bare rugbrød og havregryn, men kan også være ris, pasta, nudler, morgenmadsprodukter, lyst brød knækbrød, grissini-stænger og grød. 75 gram fuldkorn svarer til en lille portion havregryn og 1-2 skiver rugbrød om dagen.

Bliv medlem

Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske fødevarer. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 1,611 times, 1 visits today)

Del artikel