Vand

Pesticider i grundvandet – Er der grund til frygt?

Sprøjte
Landbrugets brug af pesticider er ofte kilde til bekymring for det danske grundvand.

Er det danske drikkevand fyldt med gift, og er det landbrugets forbrug af pesticider, der bærer skylden? Foreningen Verdens Bedste Fødevarer inviterer til debat om pesticider i grundvandet på Erhvervsakademi Lillebælt i Odense 23. maj kl. 18.

Claus Vangsgård, biolog og konsulent ved Dansk Vand og Spildevandsforening, Danva, indleder med at give organisationens bud på truslen fra pesticider i det danske grundvand. Dernæst taler Jens Carl Streibig, professor emeritus ved Københavns Universitets Institut for Plante- og Miljøvidenskab, om hans opfattelse af den risiko, pesticider udgør for grundvandet, og endelig præsenterer Mikkel Jensen fra den danske virksomhed FaunaPhotonics deres laserapparat, der kan tælle antallet af insekter, artsbestemme og kende forskel på han- og hunmyg.

Efter oplæg fra paneldeltagerne vil Iben Krog Rasmussen fra Tænketanken Frej moderere en debat mellem paneldeltagerne og publikum.

– De fleste almindelige mennesker ved kun noget om pesticider fra aviser og sociale medier. Men det vil i bedste fald kun give et overfladisk kendskab til problematikkerne og i værste fald giver det et misvisende billede af virkeligheden. Samtidig er der en tendens til, at både tilhængere og modstandere af pesticider kun læser og ser ting, der bekræfter deres holdning. Med dette arrangement vil Verdens Bedste Fødevarer gerne præsentere sagen fra flere sider og samtidig med FaunaPhotonics vise, at der kan findes løsninger, der begrænser brugen af pesticider, siger Felix Bekkersgaard Stark, stifter af Verdens Bedste Fødevarer.

Han mener, der er behov for, at mennesker med forskellige holdninger mødes og går i konstruktiv dialog om, hvordan vi i fællesskab kan sikre, at vi også i fremtiden kan drikke grundvandet uden at være bekymrede for vores sundhed.

– I Danmark er vi velsignet med grundvand, der kan drikkes uden at blive renset først. Sådan skal det også være i fremtiden, og det vil Verdens Bedste Fødevarer gerne hjælpe med at sikre, siger Felix Bekkersgaard Stark.

Debatten er gratis og åben for alle. Der vil være mulighed for at købe mad og drikke fra kl. 18, og selve debatten starter kl. 18.30.

Arrangør: Verdens Bedste Fødevarer

Sted: Erhvervsakademi Lillebælt, Seebladsgade 1, 5000 Odense C

Yderligere info: Felix Bekkersgaard Stark, 61202706, https://verdensbedstefodevarer.dk/wp-content/uploads/2019/02/farvede-gulerodder-scaled-11.jpgark@verdensbedstefodevarer.dk

Før arrangamentet afholder Verdens Bedste Fødevarer generalforsamling. Se mere om foreningens medlemmer og muligheden for at blive medlem: Tidligere Danpo-direktør går ombord i Verdens Bedste

Felix Bekkersgaard Stark
Skriv til stifter af græsrodsorganisationen Verdens Bedste Fødevarer, Felix Bekkersgaard Stark, hvis du vil være medlem. https://verdensbedstefodevarer.dk/wp-content/uploads/2019/02/farvede-gulerodder-scaled-11.jpgark@verdensbedstefodevarer.dk

Du kan også melde dig ind ved at skrive direkte til initiativtager Felix Bekkersgaard Stark på https://verdensbedstefodevarer.dk/wp-content/uploads/2019/02/farvede-gulerodder-scaled-11.jpgark@verdensbedstefodevarer.dk

Priser:

Virksomhedsmedlemmer: 5.000 kr. årligt

Privatmedlemmer 300 kr. årligt

Studerende og pensionister: 150 kr. årligt

Unge under 18: Gratis

Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Del artikel