Flink tulipan

Fucking flink

Facebooksiden Fucking Flink har i skrivende stund fået 158.038 likes. Heriblandt fra mig. Det er en god side, og jeg indrømmer gerne, at min side endnu mangler en del, før den er lige så god som deres. Men mit projekt er faktisk lidt i samme boldgade. Min væsentligste pointe er nemlig, at vi som samfund og enkeltpersoner skylder at sætte pris på de mennesker, der laver vores mad. Jeg er grumme ked af den tone, mange vælger at bruge, når de taler om landmænd. Særligt fordi de fleste ikke sætter sig særligt ind i, hvad det er, de kritiserer.

En af grundene til, at jeg faktisk godt kan lide kristendommen er, at Gud (eller ideen om Gud) kan nogen ting, jeg ikke selv kan.
En af grundene til, at jeg faktisk godt kan lide kristendommen er, at Gud (eller ideen om Gud) kan nogen ting, jeg ikke selv kan.

Det er ikke fordi, der ikke er noget at kritisere. Det medgiver jeg gerne og ofte. Det hjælper bare ikke. Hende damen, man bliver sur på nede i supermarkedet, eller den narrøv, der kører ud foran en i fodgængerfeltet, eller den idiot, der tager fire frikadeller i kantinen, når der kun er to til hver, bliver ikke bedre af, at vi skælder dem ud.

Det gør landmændene heller ikke. De bliver bedre af, at vi roser dem, og fortæller dem at de gør et godt og nyttigt stykke arbejde, som vi sætter pris på. De fungerer nemlig helt ligesom pædagoger, skolelærere, sygeplejersker, kollegaen og ens kæreste. De bliver bedre mennesker af at få ros. Ikke på en gang. Og ikke på et år. Men på ti år med konstant ros og tilskyndelse til at komme samfundet i møde, kan vi få et fødevareerhverv, vi kan være stolte af. Og lige som vi kan få en bedre hverdag af at være fucking flinke overfor hinanden, kan vi få en bedre hverdag af at være fucking flinke ved landmændene.

For hvis vi får landmænd, der kan skabe fremtidens fødevarer, bæredygtige, smagfulde og delikate, kan vi skaffe tusindvis af arbejdspladser, milliarder i skatteindtægter og måske endda afskaffe landbrugsstøtten over tid. Hvis du synes, det er en god tanke, så skynd dig ind og synes godt om “https://verdensbedstefodevarer.dk“, så vi kan komme i gang med at være fucking flinke ved bonderøvene!

Læs hvordan vi får https://verdensbedstefodevarer.dk

(Visited 39 times, 1 visits today)

Del artikel