200 udenlandske journalister skal se på dansk landbrug og mad

Journalister fra mere end 40 lande skal se det ypperste af dansk landbrug og mad, når Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister arrangerer international kongres i 2020.

 

Gæsteindlæg af Frederik Thalbitzer, formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister

journalister fødevarer sydafrika kongres
Formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister i Sydafrika under den internationale kongres for fødevare- og landbrugsjournalister.

Der bliver fut i fejemøget når 200 journalister fra mere end 40 lande i 2020 kommer til Danmark for at se, hvad den danske fødevareklynge formår. Det er foreningen Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister (DFLJ), der arrangerer den internationale kongres, som går på skift mellem medlemmerne af IFAJ, International Federation of Agricultural Journalists. Bestyrelsen og andre, der gerne vil give et nap med er allerede i fuldt sving med forberedelserne.

For dem, der er fremme i skoene

Temaet for kongressen er “Farming today for the society of tomorrow”. Det er altså ikke bare hvem som helst og hvad som helst, der vil blive vist frem for deltagerne. Meningen er, at deltagerne ser de ypperste, der kan og vil noget for samfundet, dem der er lidt længere fremme I skoene på miljø, klima, dyrevelfærd eller effektivitet end gennemsnittet.

Følg med på sociale medier

Selve kongressen kører over fire dage med udgangspunkt i Vingsted. Inden starten er der en forkongres i Sverige og på Sjælland, og efter hovedkongressen er der nogle dages efterkongresture på henholdsvis Fyn og Færøerne. Så de udenlandske journalister får virkelig mulighed for at se, hvad vi formår her i Norden.

Selv om der stadig er to år til kongressen, har DFLJ allerede nu en Facebookside samt en LinkedIn-side om kongressen, hvor der efterhånden vil være flere informationer om kongressen og programmet efterhånden som det tager form.

Pr-aktiviteterne er også skudt i gang. Foreningen håber, at organisationer, landmænd og virksomheder vil bakke op om kongressen og åbne deres døre for vores gæster fra udlandet, og en kongres af den størrelse kan trods meget frivilligt arbejde ikke lade sig gøre uden sponsorer. Foreningen har derfor lavet to videoer målrettet sponsorer om kongressen: I den ene fortæller jeg om kongresplanerne – se den her (mere info under video):

I den anden video taler Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild om hvorfor det er en rigtig god ide for dansk landbrug og danske fødevarevirksomheder at bakke op om kongressen. Se den her:

 

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Del artikel