Killl Tarzan

You kill for a living

19-dead-horse-beach-f-elizabeth-thomsen-hHele familien Plum bør smides i en sø! Hvis de flyder, skal de brændes. Hvis de drukner, er de uskyldige i hekseri. Så kan vi hive dem op og give dem en kristen begravelse.

Forargelsen over Carl Plums hesteslagtning skyller i disse dage over stort set hele Danmark, som i en kollektiv nedsmeltning fordømmer hans handlinger og hans mors opdragelse. Det er ækelt! Usandsynlig ækelt.

Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder omkring aflivningen af hesten, og det er tænkeligt og endda sandsynligt, at slagtningen ikke er foregået efter forskrifterne – særligt om bedøvelse af dyret. Og det er under alle omstændigheder usandsynlig dumt, når man er søn af en kendis, at aflive en hest på en af Danmarks mest besøgte strande. Men som jeg tolker historien, har Carl Plum blot gjort det, at han har lavet sin egen mad på en måde, der har tiltrukket sig et absurd omfang af opmærksomhed. Forseelsens omfang er højst værdig til en omtale i politirapporten i den lokale ugepost.

Det kan forekomme som den mest indlysende banalitet at sige det, men Carl Plum har blot sprunget supermarkedet og slagterileddet over og taget ansvar for aflivningen af noget, han selv ville spise. Alle kødspisere slår dyr ihjel. De fleste får bare andre til at tage sig af det kedelige arbejde med at udføre drabet, fjerne indvoldene, skære kødet i stykker og placere det i blodsugende bakker, der fjerner mindelserne om, at indholdet engang har været levende. Som jeg ser det, burde Plum Junior blot have annonceret sit forehavende og inviteret byens børn med til slagtningen, så de kunne lære, at dyr skal dø, før man kan spise dem.

Der er mange forhold, der bidrager til heksebrændingen i Tisvilde. For det første er Carl Plum søn af en kvinde, som mange mennesker har idylliseret, og som lever godt af at sælge drømme om landlig idyl og leven i harmoni med naturen. Mange af hendes fans har tilsyneladende glemt, at aflivning af dyr, fjernelse af indvolde og andre ubehageligheder er indlysende selvfølgeligheder, hvis man vil lave sit eget kød. For det andet har Carl Plum aflivet en hest. En kælehest oven i købet. Som hed Tarzan. Sådan et dyr kan man tilsyneladende ikke tillade sig at aflive. Jo, det kan man, hvis man vil spise den, og man ikke har et forskruet romantiseret forhold til dyr, der gør en ude af stand til at indse, at dyr skal dø, og at mennesker i hovedreglen er dem, der slår dem ihjel.

Danmark lever i høj grad højt på, at vi slår dyr ihjel. Ikke bare slagtekyllinger og slagtesvin. De køer, der har lavet ost, yoghurt og mælk, skal også slagtes. Og de høner, der har lavet æggene bliver sågu også aflivet og lavet til pulp. Det forekommer mig så indlysende, at jeg har svært ved at skrive det, men hvor er det tragisk, at et helt folkefærd tilsyneladende kan fortrænge de millioner og atter millioner af dyredrab, der hvert år forekommer i Danmark, når blot de får nys om, at Tarzan er død i Tisvilde.

Husk det, næste gang du afleverer dit barn i børnehaven: Døde dyr har betalt pædagogernes løn.

Husk det næste gang, du kører på ferie ad E45: Døde dyr har betalt asfalten.

Husk det næste gang, du læser avis: Døde dyr har betalt journalisternes løn!

Husk det næste gang, du griller frankfurtere: Mennesker har afblødt indholdet af pølsen.

Husk det næste gang, du går på arbejde: Døde dyr betaler din løn! You kill for a living. Og det burde du huske, før du fordømmer hestedrabet i Tisvilde.

 

Lær dine unger, at dyr skal dø, og at mennesker slår dem ihjel. Og en sidste opfordring: Gå ind på https://verdensbedstefodevarer.dk og synes godt om siden, hvis du gerne vil have, at vi bliver endnu bedre til at behandle dyrene ordentligt, før vi slår dem ihjel! Så får du også ad åre et hus, du kan tage dine unger med ind i, så de kan se, hvordan man slår dyr ihjel på den rigtige måde.

Se mere om, hvordan vi skaber verdens bedste fødevareproduktion her

(Visited 38 times, 1 visits today)

Del artikel