Giraf

Vis nu virkeligheden venner

Så er den gal igen. Zoo i København har aflivet og slagtet en giraf. En sund og rask giraf. Ved navn Marius. Hele verden går amok over det, og det er så grusomt groteskt, at Zoo på deres facebookside har følt sig nødsaget til at bekendtgøre, at kødædere æder kød, og at kød kommer fra dyr.

1,5 giraf. Ikke Marius. Så vidt jeg ved. Foto: Zoo København
1,5 giraf. Ikke Marius. Så vidt jeg ved. Foto: Zoo København

Det vidste jeg godt i forvejen. Men der må jo være nogen derude, der ikke ved det. Og kære venner i medierne, i skolerne, på Christiansborg, i forsamlingshusene, og hvor det ellers kan debatteres: Det er et voldsomt meget større samfundsmæssigt problem, end – f.eks. – at en del af Dong bliver solgt til Goldman Sachs. Bare for at nævne noget.

Jeg har tidligere skrevet, at man har ret til at have en mening om noget, selv om man er fuldkommen uvidende, men jeg bliver ærlig talt lidt i tvivl, når man læser nogle af de kommentarer, der er kommet om slagtningen af Marius. Giraffer er, i følge Wikipedia, ikke en truet dyreart og argumenterne for, at Marius ikke skulle kunne bruges som løvemad, er derfor begrænset til noget med pletter, halslængde og øjenfarve. Det er i min optik ikke godt nok til at skåne den langhalsede charmør.

Det er der altså en del, der synes. Og mange synes også, at børn og offentilighed i almindelighed skulle have været forskånet for muligheden for at se aflivningen og slagtningen. Og deri ligger i virkeligheden det største problem. Alt for mange ved ikke og vil ikke se i øjnene, at der følger aflivning, blod, tarmskylninger og grim lugt med aflivning af dyr. Og med mediestøtten burde der komme en forpligtelse til danske medier om at vise den virkelighed, så vi ikke får flere folk, der ikke vil anerkende, at kødædere æder kød, og at kød kommer fra dyr. Ligesom det burde være en fast tradition, at skolebørn kom en tur på landet, på slagteriet, på mejeriet etc.for at se, hvordan mad bliver til. Støt det formål med et like på https://verdensbedstefodevarer.dk. Så kan vi også invitere hele verden ind i et hus, hvor man kan se maden fra jord til bord.  For mere information om projektet læs https://verdensbedstefodevarer.dk – åbent brev

(Visited 235 times, 1 visits today)

Del artikel