Studenterfordømmelse

Viral studenterfordømmelse

684 likes, 707 delinger og 60 nye likes til Verdens Bedste Fødevarer er det foreløbige resultat af dette opslag på Verdens Bedste Fødevarer:

”i torsdags jeg oplevet en lastbil med studenter overhalde mig mens jeg køre i traktor med blander bag på. En anden lastbil som overhalde mig og stoppe op for and mig og stige ud af lastbilen og gik over mod mig. Han fortælde mig at de studerer hade smide dåser ned i blanderne. Jeg var meget glad for han stoppe mig og fortælde mig det. Hvordan fanden kan folk finde på så noget så har man sku ikke nogen hjerne med sig. Det kan koste mange dyr live. Det vil flinse deres maver op vis de æder det. Hvis ham i lastbilen ikke hade sagt det var mange dyr kommet så slem til skade det vil have kors mange dyr live. Jeg syndes at det er noget svineri når folk kan finde på sådan noget. de skulle prøve at spise en dåse og mærke hvad dyr går gemmen. Så kunne det være de tænkte en ekster gang før de smider dåser — følte sig rasende.”

Det er – med mange længder – det mest virale, jeg endnu har fået ud af min facebookside. Jeg er lidt i chok over det, må jeg indrømme. Jeg takker mange gange for de nye likes, og budskabet om ikke at smide dåser i naturen kan ikke gentages for mange gange.

Studenterne på dette billede har intet med studenterne omtalt i blogindlægget at gøre. Til gengæld lovede de at ryste med brysterne, hvis man dyttede, og det er jo også en slags statement.
Studenterne på dette billede har intet med studenterne omtalt i blogindlægget at gøre. Til gengæld lovede de at ryste med brysterne, hvis man dyttede, og det er jo også en slags statement.

Men hør nu venner. Har I aldrig lavet lort i den? Kommentarfeltet under opslaget flyder over med fordømmelser af de uvorne studenter, der i fuldskab har lavet en fejl. En stor fejl ja. Men utilgivelig og begrundelse for at forbyde studenterkørsel? Det er nok at stramme den.

Jeg ved ikke særlig meget om jer, der har liket og delt opslaget. Men jeg vil ikke skjule, at det ærgrer mig lidt, at sådan et opslag kan blive spredt så meget. Sådan i bund og grund består det i en konstatering af et enkeltstående tilfælde af dumhed, der udlægges som eksempel på noget principielt. F.eks. at mange mennesker smider dåser i naturen. Og at studenter generelt er nogle dumme svin.

Ingen af disse udlægninger er formentlig i nærheden af sandheden. Jo. Der er en del mennesker, der smider affald i naturen. Jo, der er studenter, der er arrogante og dumme. Men er det de fleste mennesker og studenter, der gør sådan hele tiden? Ikke i min erfaring, og jeg har endda både smidt med dåser og været en arrogant student.

De dåser, jeg har efterladt i naturen, har jeg i hovedreglen smidt i en brandert, hvor noget af min medfødte samvittighed tilsyneladende er blevet smidt ud.

De gange, jeg har været et arrogant røvhul, har jeg i hovedsagen også været beruset, og hvis det er sket uden påvirkning, har min modpart i hovedsagen heller ikke været bleg for at se lidt nedladende på andre synspunkter end sit eget.

Opslaget om dåserne indeholder ikke nogen løsninger. Det er en ren fortælling om en hændelse, og det kan jo være godt nok med lidt fortællinger fra virkeligheden. Men hvor ville jeg ønske, at den ikke blev brugt som eksempel på tingenes tilstand.

God sommer til studenterne! Drik en bajer for mig!

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Del artikel