Soilsense sparer vand for plantager, drivhuse og frimark

SoilSense sparer vand for plantager, drivhuse og frimark fra Danmark til Kenya

Mindre vanding og større udbytter. Det får plantager, drivhuse og frimark fra Danmark til Kenya med automatisk dataindsamling fra danske SoilSense.

Af VBF Medier for SoilSense – medlem i VBF.

Tilmeld gratis nyhedsbrev!

sparer vand for plantager, drivhuse og frimark
Jesper Alkestrup stiftede virksomheden SoilSense, mens han studerede på MIT i Boston.

“Det eneste du som avler skal gøre er at få dine sensorer i jorden. Resten klarer vores system, og så får du med det samme indsigt via din telefon eller din computer.”

Sådan forklarer Jesper Alkestrup, grundlægger af den danske startup virksomhed SoilSense. Virksomheden leverer et automatisk, sensor-baseret system, der overvåger vanding og hjælper avlere med at justere deres vandingsstrategi, så de kan få samme eller større udbytte for mindre vand. Systemet er online og kræver ingen særlig uddannelse eller udstyr og fungerer uden besværlige kalibreringer.

– Visionen er, at alle avlere skal have adgang til online data om deres vanding, der er nem at bruge – uanset om de er store eller små, er bæredygtig vanding vejen frem, siger Jesper Alkestrup.

Læs også: Droneiværksætter søger landmænd med fuglebøvl

Startede med avocado producenter i Kenya

Virksomheden startede i 2017 i USA. Herfra voksede virksomheden til Afrika og Sydamerika. Men da Jesper Alkestrup og holdet netop var rykket til Kenya for at arbejde med avocado producenter, ramte det første COVID-19 lockdown.

– Vi blev tvunget til at rejse hjem, lige da tingene tog fart. Men da vi kom tilbage til Skandinavien, blev vi klar over, at danske avlere har samme ønske og behov, som de har på plantager i Afrika. Produktionen herhjemme er godt nok både digital og innovativ, men der er alligevel samme ønske om at have pålidelig og nem data online om din vanding, siger Jesper Alkestrup.

sparer vand for plantager, drivhuse og frimark
Man bruger mobilen til at sætte SoilSens sensoren op ved første installation. Herefter kan man nemt overvåge sine vandinger direkte.

SoilSense er en blanding af robust hardware og intelligent software, der med algoritmer analyserer vandingsdata i real-tid. Det betyder, at avlere og konsulenter kan koncentrere sig om optimering af bedriften, mens SoilSense automatisk indsamler og analyserer data om vanding til kunderne, der i dag kommer fra Danmark, Sverige, Litauen, Ungarn, Holland, Peru og Kenya.

Læs også: Klimamålinger er det vilde vest, mener dataindsamler

Stærke investorer er med på rejsen

Selvom vejen som lille virksomhed er svær, har Jesper stor tillid til, at SoilSense med et stærkt hold og de rette investorer kan lykkes med at skabe innovation i dansk såvel som global fødevareproduktion. Den tillid er netop blevet hjulpet på vej af kapitalindskud fra investorer som Planetary Impact Ventures, der repræsenterer Better Collective og Aarstiderne, som sammen med The Footprint Firm er investorer i den nordiske ånd, der arbejder for at løse globale klimaudfordringer ved at støtte vækstvirksomheder med store ambitioner på klimaets vegne. Dertil kommer Tech Station Invest, er erfarne hardware investorer med forstand på udvikling og skalering af fysiske produkter, som er en kritisk del af puslespillet for SoilSense.

– Vi er født både globale og bæredygtige. Det tror vi på, der er stor fremtid i, og investeringerne bekræfter os i, at der er andre, der tror det samme, siger Jesper Alkestrup.

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om danske fødevareproducenters anstrengelser for at gøre ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om tilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

Musholm er blandt medlemmerne i Verdens Bedste Fødevarer. Vi tror på, at danskerne vil støtte massivt op om danske fødevarer. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5.000 kr.
Mindre virksomheder 1.000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

 

(Visited 282 times, 1 visits today)

Del artikel