LEGObørn

LEGObørn kommer ikke i køkkenet

Børn skal lære at lave mad.
Børn skal lære at lave mad.

Kun fire (4!) procent af danske børn mellem 4 og 18 år deltager på en tilfældig aften i husstandens madlavning, viser tal fra FDB analyse i følge temaet Børn i køkkenet i det seneste nummer af Tænk. Det er deprimerende.

Steffen Brandt udtalte for nylig i et interview Hos Clement, at børn der vokser op i dag er vokset op med LEGO-manualen, som virker, og når de så kommer ud i virkeligheden, støder de ind i IKEA-manualen, og så er legobørn for alvor i problemer. Hele udsendelsen er grumme interessant, men det er 14.15. minutter inde, hvis man vil høre det om manualerne.

I køkkenet får børnene tilsyneladende ikke engang lov til at prøve med LEGO-manualen, før de kastes ud i IKEA-køkkenet, når de forlader det fortravlede forældrepar, der ikke har tid, lyst eller evner til at viderebringe basale livsnødvendigheder. Set fra mit udgangspunkt er det en falliterklæring for et samfund, at det ikke sker. Selv om hjemkundskabsundervisningen bør opprioriteres, bør det ikke være skolens ansvar at formidle denne viden. Det bør være forældrenes. Og det bør være forældrenes ansvar at skrue deres hverdagsliv sammen på en måde, der giver dem muligheden for at leve op til det ansvar. Ligesom det efter min ydmyge mening også bør være forældrenes ansvar at deres unger som minimum får et basalt indblik i råvarernes oprindelse. Tag dem med ud på en gård, og lad dem gerne muge ud i stalden, så de kan erfare, at der også er lort forbundet med madlavning.

Læs også Mad i skolen og https://verdensbedstefodevarer.dk, hvis du vil læse, hvad dette projekt går ud på.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Del artikel