Michael Nielsen I stalden.

“Kan antibiotikaresistens bekæmpes i stalden?” – 20 februar på KU

Griseproducent Michael Nielsen arbejder hver dag for at sænke forbruget af antibiotika i stalden. Hør ham og fire andre oplægsholdere under temaet “kan antibiotikaresistens bekæmpes i landbruget?” 20. februar på Københavns Universitet

 

 

Økologerne skylder en omgang
Michael Nielsen producerer “Antoniusgrise” i stalden på Tilsbæk. De har på en række områder bedre dyrevelfærd end andre produktionsformer.

Af Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer

Tilmeld nyhedsbrev!

Griseproducenterne Søren Søndergaard og Michael Nielsen arbejder hver dag for at sænke forbruget af antibiotika i stalden. Det beskrev avisen New York Times i december 2019 i artiklen Denmark Raises Antibiotic-Free Pigs. Why Can’t the U.S.?

I artiklen siger Søren Søndergaard, Baldershave (facebooklink) blandt andet, at “de fleste af os har børn. Vi vil også gerne efterlade en verden, hvor antibiotika stadig virker” og han fortæller, at op til en fjerdedel af hans slagtesvin går til slagtning uden nogensinde at være blevet behandlet med antibiotika.

Michael Nielsen, Tilsbæk (facebooklink) fremhæver på sin side en række tiltag, der er gjort for at give dyrene bedre velfærd. Som han siger:

“Jeg vil vise, at vi kan lave industriproduktion af grise med bedre dyrevelfærd.”

Artiklen fremhæver desuden også det danske overvågningsprogram “Danmap“: “that has become the gold standard for researchers across the world seeking to understand the connection between antibiotic use and resistant germs.”

Læs også: “Michael Nielsen slutter sig til Verdens Bedste Fødevarer”

“Danske producenter er stolte af deres indsats”

Michael Nielsen er en af fem oplægsholdere til debatten “kan antibiotikaresistens bekæmpes i landbruget?“, som Verdens Bedste Fødevarer afholder sammen med foreningerne Danske Fødevare- og  landbrugsjournalister og Abildgaardkredsen i samarbejde med studenterrepræsentanter for VMF Event og Husdyrbrugsgruppen på Københavns Universitet.

Blandt de øvrige oplægsholdere er også Anders Rhod Larsen, sektionsleder i Statens Serum Institut, som også er citeret i New York Times artiklen. Han siger:

“Danske landmænd er stolte af deres indsats, og de synes ikke, de har noget at skjule. Der er også en fælles ansvarsfølelse i forhold til, at vi skal løse problemet sammen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

zero_zinc_reduktion_medicinsk_zink_nordan_agricore

Øvrigt panel:

Til debatten, som har sidste tilmeldingsfrist 18. februar, kommer også:

Jan Dahl, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer med ansvar for fødevaresikkerhed, veterinære forhold & risikoanalyse fortæller om udviklingen i danske svineproducenters brug af antibiotika og status på bekæmpelse af CC398.

Jette E. Kristiansen, overlæge, dr. med. og specialist i klinisk mikrobiologi fortæller om sin forskning, der har påvist, at mikrobiel resistens kan reverseres.

Og Dorthe Sandvang, dyrlæge, PhD, Animal Health Innovation,  Chr. Hansen A/S, der kommer og fortæller om virksomhedens arbejde med at udvikle potente bakteriekulturer, der kan sænke forbruget af antibiokati hos både dyr og mennesker

Tilmelding til debatten skal ske senest d. 18.02.2020 og skal ske via dette link ”Kan antibiotikaresistens bekæmpes i landbruget?

Der er forplejning til arrangementet, og vi sender i den forbindelse en varm tak til vores medlem Landbrug & Fødevarer samt Chr. Hansen A/S, der begge yder tilskud til dette.

 

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske fødevarer. Derfor håber vi, du  vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer.

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 70 times, 1 visits today)

Del artikel