Radikal Ungdom logo

Enstemmig Radikal Ungdom støtter Verdens Bedste Fødevarer

Klima- og miljøordfører i Radikal Ungdom Philip Tarning-Andersen
Klima- og miljøordfører i Radikal Ungdom Philip Tarning-Andersen påpeger, at især landbrugets klimapåvirkning er en af de stærkeste årsager til, at organisationen bakker enstemmigt op om formålet med Verdens Bedste Fødevarer.

Radikal Ungdom har meldt sig ind i Verdens Bedste Fødevarer. De ser oplysning og frivillighed som en god vej mod et stærkt landbrug.

Hovedbestyrelsen i den politiske ungdomsorganisation Radikal Ungdom har enstemmigt vedtaget, at organisationen melder sig ind i Verdens Bedste Fødevarer. Organisationen har fået gratis medlemskab i foreningen, fordi engagementet fra unge med stærke holdninger og engagement er vigtigt for foreningens virke.

– Alle andre politiske ungdomsorganisationer er også meget velkomne til et gratis medlemskab. Verdens Bedste Fødevarer er ikke en forening, der vil blande sig i partipolitik. Men vi vil meget gerne have deltagelse af unge, der brænder for en sag og er åbne for at arbejde sammen med andre grupper om mål, som de allerfleste kan blive enige om er gode, siger Felix Bekkersgaard Stark, stifter af Verdens Bedste Fødevarer.

Klima- og miljøordfører i Radikal Ungdom Philip Tarning-Andersen påpeger, at især landbrugets klimapåvirkning er en af de stærkeste årsager til, at organisationen bakker enstemmigt op om formålet med Verdens Bedste Fødevarer.

– Landbrug står for knap en fjerdedel af Danmarks samlede klimapåvirkning. Modsat i energisektoren bliver der ikke gjort meget for at nedbringe dette. Det har projekt kan være med til at skubbe tingene i den rigtige retning, og vi ser det kun som en ekstra fordel, at foreningen også vil støtte forskning og udvikling, der kan gøre, at fødevareerhvervet tager større hensyn til dyrevelfærd, natur, miljø og arbejdsmiljø, siger Philip Tarning-Andersen.

Han oplyser, at landbrugs- og fødevaresektoren har fyldt meget i Radikal Ungdom det seneste foreningsår.

– Vi er en organisation, der lægger meget vægt på videnskab. Vi vil træffe valg baseret på videnskabens anbefalinger. Derfor hilser vi det meget velkomment, at Verdens Bedste Fødevarer vil skaffe mere viden og støtte konkrete projekter, der kan være med til at skabe en bæredygtig udvikling i sektoren, der samtidig kan bidrage til at skabe vækst i Danmark og i udviklingslande, siger ordføreren.

Han er også glad for, at Verdens Bedste Fødevarer vil bidrage til oplysning gennem debatarrangementer og netværk landet over.

– Vi kan komme et langt stykke med oplysning af befolkningen og mere forskning i grøn fødevareproduktion. Derfor er vi begejstrede for dette initiativ, og vi vil gerne hjælpe til, når der skal stables arrangementer på benene og hjælpe med at reklamere for dem, siger Philip Tarning-Andersen.

Fakta

Radikal Ungdom er ungdomsparti for Radikale Venstre og har over 1.000 medlemmer på landsplan. En af organisationens mærkesager er at skabe politisk handling til at begrænse klimaforandringerne.

Læs mere om Verdens Bedste Fødevarer og se flere af vores medlemmer her: https://verdensbedstefodevarer.dk/tidligere-danpo-direktor-gar-om-bord-i-verdens-bedste-foedevarer/

(Visited 81 times, 1 visits today)

Del artikel