Dansk fødevare

En bøn om hjælp

16-boen-om-hjaelp-f-dane-low-h5.629 likes har https://verdensbedstefodevarer.dk nu sneget sig op på. Det lyder ikke af voldsomt meget, men dem, der har liket, er i kontakt med over 100.000 mennesker. Jeg er meget begejstret for den sammensætning af likende mennesker, projektet foreløbig har. Der er mange folk fra København, og resten er spredt ud over landet. Unge og gamle. Mænd og kvinder. Piger og drenge.

Det er  projektets kerne, at det skal bringe land og by tættere sammen. HELE Danmark skal være stolt af HELE den danske fødevareproduktion. Derfor vil jeg også gerne bede om jeres hjælp. På denne blog har jeg ca. 1000 læsere om ugen, og jeg ville sætte stor pris på, hvis I ville overveje at dele https://verdensbedstefodevarer.dk og/eller invitere jeres venner til at synes godt om siden.

Man deler siden ved at klikke på det lille tandhjul helt oppe i højre hjørne og trykke på share. Hvis I vil invitere jeres venner, skulle der gerne være en boks lige til højre for den seneste statusopdatering, hvor man kan klikke på “invite” udfor ens venners navne. Jeg plejer gerne at lave en opfordring til at like i bunden af hvert indlæg.

Jeg håber, flere af mine læsere vil følge opfordringerne, for i al beskedenhed kan jeg ikke se andet end fordele ved det, hvis projektet bliver ført ud i livet. Jeg kan ikke komme i tanke om, at jeg har hørt om andre projekter, der i den grad kunne gøre samfundsgavn. Jeg tror, langt de fleste danskere er enige i, at en bæredygtig fødevareproduktion, der tager større hensyn til miljø, klima, dyrevelfærd og arbejdsmiljø end den nuværende, er en god måde til at skabe flere arbejdspladser og mere velstand i Danmark.

Jeg tror måske, nogle af mine landmændslæsere føler sig stødt, når jeg skriver sådan, fordi de synes, de gør det ret godt. Det er ærgeligt, for jeg er ikke ude på at tale ned til dem. Jeg er ude på at få deres (danske) kunder til at blive glade for dem, og det ville de fleste landmænd nok sætte pris på.

På den anden side diskuterer jeg med mange, som vil have revolution i fødevareerhvervet nu og her. Til dem er der kun at sige, at det ikke kommer til at ske på den måde, de ønsker det. Vi kan forandre tingene stille og roligt, og vi kan give små nøk, der trækker os i en mere bæredygtig retning. Dette projekt vil gerne samle kræfterne i forsøget på at nøkke i en retning, vi alle gerne vil gå i. Blandt andet ved at seksdoble den økologiske forskning.

Men jeg har brug for jeres hjælp. Jeg skriver disse indlæg, og jeg forsøger at fremme min tanke i det rimelig gode netværk, jeg har. Men hvis det for alvor skal rykke, uden at der kommer investorer ind, som vil have indflydelse på, hvad projektet skal, så skal jeg have massiv folkelig opbakning i ryggen. Derfor er det så vigtigt, at flere trykker like på https://verdensbedstefodevarer.dk. Og deler blogindlæg. Man behøver ikke være helt enig i budskaberne i indlæggene. Men de kan måske give anledning til en debat på jeres egne sider, som er så vigtig for, at vi kan skabe større bevidsthed om udfordringer og muligheder i erhvervet.

Bøvlet er nemlig, at der er rigtig mange mennesker, der ikke interesserer sig så meget for det her emne, at de giver sig ud i at læse alenlange blogindlæg om emner, som i meget stor udstrækning kun giver mening for en lille kreds af særligt interesserede. Derfor opfordrer jeg i denne omgang også til, at  I, der synes godt om projektet, også gør en indsats for at få de af jeres venner, der ikke interesserer sig så meget for det, til at synes godt om det. Det er meget at bede om. Facebook er for de fleste blot en kilde til underholdning, og man kan hurtigt blive træt af folk, der vil pådutte en en holdning. Jeg er selv så begejstret for min ide, fordi jeg i den ser en mulighed for forandring, som ikke sker, hvis ingen gør noget. Jeg håber, I vil dele min begejstring og hjælpe mig ud i verden. For mere information om https://verdensbedstefodevarer.dk læs https://verdensbedstefodevarer.dk – åbent brev.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Del artikel