De fattige skal arve riget

“De fattige skal arve riget…

“De fattige skal arve riget! Men indtil da har de rige helt fede tider.”

Sådan sagde katten Garfield i en tegneserie fra min ungdom. De fattiges tider er endnu ikke oprundne, og de rige har stadig helt fede tider. Alligevel er der mange, der forundres over, at jeg kalder mit projekt for https://verdensbedstefodevarer.dk. Landmænd er rige nok i forvejen, og vi støtter i forvejen erhvervet med EU-penge, skattefordele, afgiftsfritagelser, eksportstøtte og hvad ved jeg.

Det er sandt. De danske landmænd får mange støttekroner, og der er en god sjat af dem, der tjener gode penge. Men jeg kalder ikke kun mit projekt for https://verdensbedstefodevarer.dk, fordi en profitabel forretning er en forudsætning for at tiltrække ressourcestærke unge, der kan udvikle erhvervet og sikre, at vi som land fortsat kan tjene penge på at forsyne en god del af verdens befolkning med mad. Jeg gør det også, fordi rigdom for mig er voldsomt meget mere end penge.

Lad børnene arbejde. De får gavn af det senere!
Lad børnene arbejde. De får gavn af det senere!

Rigdom for mig handler grundlæggende om overskud. Overskud til at træffe valg, der bidrager til en positiv udvikling af verden. Man kan hurtigt blive uenig med mange om, hvad en positivt udvikling så er, men  for mig handler det grundlæggende om at føle en tilfredshed med det, man gør, uden at alt for mange andre er utilfredse.

Den form for overskud fremelsker man i reglen bedst, hvis man roser folk. Det danske fødevareerhverv er grundlæggende ret godt kørende, når det handler om penge. Det understreges af, at erhvervet forventer massiv omsætningsvækst i de kommende år. Og hvis man sammenligner de danske fødevaregiganters menneskelige overskud med mange andre landes, er det også min overbevisning, at de menneskelige værdier er meget godt integreret, selv om virksomhedernes bundlinje altid vil komme i første række.

Udfordringen består altså i at få flere ressourcestærke unge til at opsøge erhvervet, så vi sikrer, at de feminine værdier, der præger det danske samfund, fortsat bliver det danske fødevareerhvervs styrke. Jeg ville sætte stor pris på det, hvis du vil rose mig ved at synes godt om https://verdensbedstefodevarer.dk! For mere information om projektet læs https://verdensbedstefodevarer.dk – åbent brev

(Visited 66 times, 1 visits today)

Del artikel