Skrevet den 23. apr 2017

COOP-mand melder sig ind i Verdens Bedste

Af Torsten Arendrup, COOP-mand der melder sig til bestyrelsen i Verdens Bedste Fødevarer

Torsten Arendrup, COOP
Torsten Arendrup er mangeårigt aktiv i COOP og medlem af Landsrådet. Og nyt medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Jeg har meldt mig ind i Verdens Bedste Fødevarer. Jeg kan godt lide, at man sætter barren højt, det er det der kan gøre en forskel: Selvfølgelig kan vi indsamle over 500 millioner kr. til forskning og udvikling!

Både forbrugere og medlemmer vil gerne de gode, langsigtede mål. Vi vil gerne sikre vores børn et godt miljø og mad med kvalitet, men det er svært at se, hvordan vi kan gøre en forskel i hverdagen. Det vil Verdens Bedste Fødevarer hjælpe med!

I Coop kan man på daglig basis vælge økologi fremfor konventionelt. Men noget visionært – som at støtte forskning, der gør, at vi danskere igen kan være stolte over at have en stor fødevareproduktion – det er svært. Med Verdens Bedste Fødevarer vil alle kunne støtte – og se den forskel man gør.

Jeg har været aktiv i Coop i flere år, og er medlem af Landsrådet. Jeg er aktiv i Coop, fordi det som andelsselskab er ejet af sine medlemmer (1.7 millioner), og eftersom Coop er den største dagligvareleverandør i Danmark er vedtægternes snak om bæredygtig samfundsudvikling ikke hule ord. Det er ikke blot et PR-venligt CSR checkmærke. Coop står for gode dagligvarer, men jeg tror på, at Verdens Bedste Fødevarer kan være med til gøre en forskel på et overordnet niveau, så vi danskere igen kan ranke ryggen, og være stolte af vort landbrug og vor eksport af kvalitetsvarer! Der er god synergi mellem Coop og Verdens Bedste Fødevarer.

Jeg er lidt af en madnørd, og når man går op i fødevarekvalitet undgår man ikke også at komme ind på de ting, der ikke som sådan har med smag at gøre. En af mine kæpheste er at få MRSA-fri svineproduktion – ikke fordi det smager bedre ?, men fordi MRSA er et symptom på en alt for ensartet produktion, hvor samfundet løber en stor risiko for, at den næste bakterie, der fremavles og udbredes, kan være meget farligere. Og som så ikke kan stoppes, fordi vi har passeret point of no return: politikerne mener åbenbart i dag, at den konventionelle kødindustri er ”Too Big To Fail”, men det skal ikke legitimere udbredelsen af resistente bakterier!

Jeg er med til generalforsamling 23. maj på Erhvervsakademi Lillebælt i Odense, og vil gerne være med i bestyrelsen. Det er et langt og sejt træk der skal til, men det er indsatsen værd!

Torsten Arendrup slutter sig til andre medlemmer som:

tidligere økoformand Uffe Bie,

Kristian Kølln

Thomas Clausen og Storkedal

Hans Beck Gregersen

Food from Denmark

Dansk Planteværn

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen og aspargeskongen Søren Brandt Wiuf

Tænketankstifter Marie-Louise Thøgersen

Landmad.dk

Og seniorforsker Mads Bennedsen

Felix Bekkersgaard Stark
Skriv til stifter af græsrodsorganisationen Verdens Bedste Fødevarer, Felix Bekkersgaard Stark, hvis du vil være medlem. felixstark@verdensbedstefodevarer.dk

Men vi har brug for mange flere medlemmer. Her kan du melde dig ind.

Man kan også melde sig ind ved at skrive direkte til initiativtager Felix Bekkersgaard Stark på felixstark@verdensbedstefodevarer.dk

Priser:

Virksomhedsmedlemmer: 5.000 kr. årligt

Privatmedlemmer 300 kr. årligt

Studerende: 150 kr. årligt

Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer

 

Følg os!