Som dyrlægedatter er Lone Folmer Berthelsen vokset op med et indtryk af, at landbruget og dets udøvere grundlæggende har et ønske om at gøre det godt. Derfor ærgrer det hende, når debatten om erhvervet bliver præget af spidsformulerede politiske udmeldinger, der sætter hele branchen i et dårligt lys.
Det er baggrunden for, at hun melder sig ind i foreningen Verdens Bedste Fødevarer.
– Der er behov for en forening, der ikke har et politisk formål, og som kan tilføre debatten en faglighed, der ikke tager sit udgangspunkt i politiske ambitioner. Samtidig kan Verdens Bedste Fødevarer tilføre noget faglig viden, der er stærkt behov for, siger Lone Folmer Berthelsen.
Hun påpeger desuden, at landbruget og de råvarer, der produceres i erhvervet, er grundstenen til udvikling i mange af de virksomheder, der forsyner verden med fødevarer.
– Det bliver ofte overset, hvor vigtigt det er for følgeindustrien, at vi har et stærkt landbrug, der kan fungere som råvareleverandør og testcenter for mange af de løsninger, der bliver globale vindere. I fremtiden bliver der kæmpe behov for nye løsninger, og der bliver behov for endnu stærkere samarbejde mellem producenterne og udviklerne. Også det kan Verdens Bedste Fødevarer være fødselshjælper for, siger Lone Folmer Berthelsen.
Sidst men ikke mindst mener hun, at der er behov for at tale om landbruget og fødevareerhvervet på en måde, der giver flere unge lyst til at gå ind i erhvervet og skabe fremtidens vinderløsninger.
– Når vi taler nedsættende om erhvervet og bruger det meste af vores taletid på at påpege fejl og mangler, er det ikke det erhverv, der falder de unge talenter først for. Det gælder for alle uddannelser, at vi skal blive bedre til at anerkende værdien af dem. Men der er en særlig udfordring for landbruget, fordi det er så udskældt, siger dyrlægedatteren.
Hun synes, der er meget ære i at fremstille mad til verdens befolkning.
– Og ligesom alt andet er det noget, der kræver både lyst og evne, hvis det skal gøres godt. Derfor skylder vi erhvervets udøvere at sætte pris på, at de gider, siger Lone Folmer Berthelsen.
Lone Folmer Berthelsen indtræder, ligesom Karin Klitgaard også i Verdens Bedste Fødevarers advisory board, der skal hjælpe med at sætte strategien for foreningen og skabe den opbakning, der er nødvendig for at projektet bliver en succes.
Blogindlægget fortsætter efter filmen
Dermed slutter Lone Folmer Berthelsen sig til andre medlemmer som:
Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed
Forhenværende øko-formand Uffe Bie
Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn
Og en hel masse andre!
Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis
Meld dig til her: Tilmelding
Læs mere om foreningen her: “Om Verdens Bedste Fødevarer“