afrika landbrug

CARE-chef: danske landmænds dygtighed skal udnyttes

“Danmarks rigdom og Danmarks dygtige og højt udviklede landmænd og fødevareproducenter giver os alle forudsætninger for at gå forrest i udviklingen af en mere bæredygtig fødevareproduktion.”

Hans Beck Gregersen, kommunikationschef i CARE Danmark
Hans Beck Gregersen, kommunikationschef i CARE Danmark, lærer sin søn Søren, hvordan man plukker og renser en nyskudt and.

Det mener Hans Beck Gregersen, kommunikationschef i den humanitære organisation Care Danmark. Det er en af årsagerne til, at han melder sig ind i foreningen Verdens Bedste Fødevarer.

– Vi bør kunne gøre det bedre. Vi bør gå i front og skabe noget, som både er sund fornuft og som også er en god forretning. Jeg håber og tror, at Verdens Bedste Fødevarer er noget af det, der skal til for at skabe noget opmærksomhed, samle de gode ideer og skaffe de penge, der skal til for at udvikle de gode ideer, siger Hans Beck Gregersen.

Han mener, det er rigtig vigtigt, at både forbrugere, landmænd og fødevareproducenter står sammen om at skabe udviklingen.

– Det er sund fornuft, det skaber større glæde, og jeg tror også, det er en rigtig god forretning, siger Hans Beck Gregersen.

Han påpeger samtidig, at der er behov for at skabe bedre arbejdsdeling mellem verdens rige og fattige lande.

– I Danmark og meget af den vestlige verden har vi overproduktion af fødevarer, mens 800 millioner mennesker i de fattigste lande går sultne i seng. Der er behov for investeringer og videns- og teknologiudveksling, der kan ændre på den fordeling, siger kommunikationschefen.

Læs også: Verdens rigeste hjælper afrikanere

Han fortæller, at CARE Danmark allerede har samarbejde med danske virksomheder som mejeriet Arla og ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, der begge gerne vil drive forretning i verdens udviklingslande og samtidig bidrage til en positiv udvikling.

– I Vestafrika, hvor vi arbejder sammen med Arla, var de små mælkeproducenter bange for de store mejerier. Men nu er dialogen i gang, og der er projekter i gang med at overføre noget af den viden og teknologi, som Arla har, siger Hans Beck Gregersen.

Lige så lovende tegner samarbejdet med Chr. Hansen, hvor CARE i Kenya over de næste fem år skal teste bakterier fra Chr. Hansen, der kan erstatte pesticider.

Læs også: Nyt medlem vil fremme brugen af bakterier i fødevareproduktionen

– Den slags projekter kræver nytænkning og mod fra både de danske virksomheder og fattige landmænd i udviklingslandene. Så når Verdens Bedste Fødevarer får sat den slags tanker bedre i system, tror jeg, mulighederne bliver bedre, og at der et stort potentiale, der er både sund fornuft og sund forretning, siger Hans Beck Gregersen.

Han indtræder – lige som Lone Folmer Berthelsen og Karin Klitgaard – også i Verdens Bedste Fødevarers advisory board, der skal hjælpe med at sætte strategien for foreningen og skabe den opbakning, der er nødvendig for at projektet bliver en succes.

Blogindlægget fortsætter under videoen.

Dermed slutter Hans Beck Gregersen sig til andre medlemmer som:

Kiselgården – økologisk og biodynamiske grøntsagsvirksomhed 

Klimaforsker Jørgen E. Olesen

Svinebaronen Kim Kjær Knudsen

Forhenværende øko-formand Uffe Bie

Kemigiganternes talerør – Dansk Planteværn

Og en hel masse andre!

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 93 times, 1 visits today)

Del artikel