Jakob Skriver: “Verdens Bedste Fødevarer skal vækste”

Verdens Bedste Fødevarer (VBF) har sat bestyrelsesmedlem Jakob Skriver i spidsen for at skaffe nye medlemmer og skabe endnu tættere bånd mellem VBF og medlemmerne.

Af Finn Bald

Bestyrelsen i VBF har bedt Jakob Skriver tage teten som foreningens første kommercielt ansvarlige og dermed sætte fart på udviklingen af et mere kommercielt fokus i foreningen. Her kan du stifte nærmere bekendtskab med Jakob og høre om hans mål og hans forhold til mad.

Jakob, hvad laver en kommercielt ansvarlig i VBF? 

– Det handler om at få foreningen til at vækste, at skaffe flere medlemmer og gøre foreningen mere forretningsorienteret, fx ved at tilbyde salgstræning og kurser i at bruge ESG kommercielt. Måske kommer vi også til at lave seminarer, hvor medlemmer fortæller noget om deres forretninger; Vi skal kort sagt have en mere aktiv eventstrategi. Her i starten har jeg brugt tiden på at styrke medlemskontakten og etablere rykkerprocedurer for opkrævning af kontingent. I en forening, som baserer sig på frivillig arbejdskraft, skal den slags være på plads, inden vi for alvor kan vækste.

Hvad adskiller VBF fra andre foreninger, som repræsenterer fødevarevirksomheder?

– Vi er apolitiske og uafhængige af penge fra brancher og investorer, og det betyder, at vi ikke på forhånd har en farvet mening om emner inden for fødevareområdet. Helt fundamentalt vil vi bare gerne skabe grobund for en nødvendig og faktabaseret dialog om dansk land- og havbrug. 

Hvad er din baggrund for at give medlemmerne en god oplevelse af foreningen og skaffe endnu flere medlemmer til VBF? 

– Min egen kommercielle baggrund er, at jeg startede som 4-årig med at være “salgs- og marketingchef” i mine søskendes minigolfbane i mine forældres sommerhus. Jeg kørte rundt på min trehjulede cykel i sommerhusområdet og råbte i et papbæger uden bund: “Minigolf Abildgården 27!”. Det var en kæmpesucces! Jeg har altid været kommercielt anlagt, og jeg ser netværks- og forretningsmuligheder i alt, jeg rører ved. 

Bor på restaurant

Dyrker du selv grøntsager eller har produktionsdyr i baghaven? 

– I køkkenet er der lige nu fire afskårne salathoveder i glas i vindueskarmen, hvor der gror nye salathoveder frem. Og så står der fx en urtepotte med korn fra en tomat, som skal blive til et utal af tomatplanter, som vi så planter ud i vores drivhus. Her dyrker vi også agurker, og vi har urtepotter stående med alle mulige slags urter.

Laver du selv mad?

– Jeg vil svare på den måde, at min hustru er fantastisk dygtig til at lave mad, og jeg hjælper til med stor fornøjelse. Vi laver stort set mad fra bunden hver eneste dag. Min søn på 19 er også begyndt at interessere sig aktivt for madlavning.

Din yndlingsret? 

– Det er det, vi skal have i aften.

Din bedste madoplevelse?

– Jeg siger til min søn næsten hver aften: “Er du klar over, at vi bor på en restaurant”. Min kone giver os simpelthen en daglig madoplevelse. I den anden ende af spektret er det at sidde på toppen af et bjerg i Pyrenæerne og spise havregrød også en fantastisk oplevelse.

Hvilke tre mennesker inden for fødevareområdet har inspireret dig mest?

– Claus Meyer har skabt en nordisk revolution på madområdet. Han er ikke kok, men han er alligevel hovedmotoren i den udvikling, som er sket på madscenen de seneste 25 år. Den anden er min bror (Steffen Andersen, formand for VBF), der imponerer mig med det, han har gjort – og stadig gør for at sætte fokus på dansk fødevareproduktion. Og så er der igen min kone, der heller ikke er uddannet kok, men som går meget op i, hvad vi spiser og som har et imponerende drive til at søge nye retter, nye og bedre råvarer og nye smage. Gode råvarer er et kerneområde for mig, som flere bør være optagede af. 

Hvornår har du sidst besøgt en fødevarevirksomhed?

– For en uge siden besøgte jeg Madklubben. (Dansk restaurantkæde).

Jakob, hvorfor skal man blive medlem af VBF?

– Det skal man for at støtte udviklingen af vores mission – nemlig at skabe en faktabaseret dialog i en alt for politisk, polariseret og farvet fortælling om vores land- og havbrug. Der er behov for, at der kommer en upolitisk stemme ind i debatten. Og så kan alle – både enkeltpersoner og virksomheder – blive medlemmer./

Fakta om Jakob Skriver

  • Uddannet fra handelshøjskolen, HA
  • Har arbejdet med salg- og marketing i forskellige brancher, herunder fødevarebranchen.
  • Er 59 år
  • Bor i Virum med kone, søn og hunden Nugga
  • Udover VBF driver Jakob selvstændig konsulentvirksomhed.

Grib fat i Jakob og hør, hvad VBF kan gøre for dig!

Mobil: 28 10 09 33

Skal vi fortælle din gode historie?

Verdens Bedste Fødevarer tilbyder hjælp til at få fortalt de mange gode historier om, hvordan danske fødevareproducenter gør ting bedre for: Miljø, klima, natur, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Læs mere om medlemstilbuddet her: “Skal vi hjælpe med at fortælle din gode fødevarehistorie?

Bliv medlem

I Verdens Bedste Fødevarer tror vi på, at danskerne vil støtte massivt op om danske kvalitetsfødevarer. Ligesom vi støtter op om et bæredygtigt og velfungerende fødevareerhverv. Derfor håber vi, du også vil blive medlem i Verdens Bedste Fødevarer

Medlemskaber for 1 år
Studerende og pensionister 150 kr
Private 300 kr
Mindre virksomheder 1000 kr.
Virksomheder 5000 kr.
Iværksættervirksomheder (under fem år) 500 kr.
Unge under 18 år – Gratis

Meld dig til her: Tilmelding

(Visited 153 times, 1 visits today)

Del artikel