BIOARK

Få et kig på fødevarearkitektur, insektproduktion, moderne landbrugsmaskiner og meget mere

Foreningen Verdens Bedste Fødevarer inviterer alle mad-elskere en tur på landet den 9. maj. Kom glad fra 10.30 til 14.00 i skønne omgivelser på Ryegaard Gods og smag produkter fra virksomheden BIOARK, der leverer fødevarearkitektur til restauranter, institutioner og grønne virksomheder. Eller se eksempler på fremtidens insektproduktion fra Teknologisk Institut. Tænketanken Frej og Verdens bedste Fødevarer kan give dig et indblik i konstruktiv dialog om fremtidens fødevarer, Dansk Vegetarisk Forening giver inspiration til plantebaseret kost og Dansk Planteværn og kemivirksomheden Bayer viser eksempler på moderne planteværn.

 

halmhoppeborg
Halmhoppeborgen fra livsstilsmessen 5-6. maj på Ryegaard Gods bliver stående

Hvis det ikke er nok, kan du kaste dig over en inspektion af de moderne landbrugsmaskiner, der er i brug i både den økologiske og konventionelle planteproduktion på Ryegaard Gods. Og bliver du helt træt af at bruge øjne og hjerne kan du tage en tur i halmhoppeborgen, der bliver stående fra fritidsmessen 5.-6 maj (hvor du også kan møde Verdens Bedste Fødevarer).

 

Alt sammen sker, når Dansk Planteværn, DI Fødevarer, COOP og Verdens Bedste Fødevarer arrangerer debat om ”Fremtidens Mad” med fokus på udvikling af en stærk dansk fødevareproduktion i balance med natur og mennesker. I debatteltet kan du møde COOP, DI Fødevarer, Bayer Nordic, Stryhns, Dansk Vegetarisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening, og Godsejer Johan Scheel.


Deltagelse i debatten kræver tilmelding

 

Felix Stark, stifter og talsmand i Verdens Bedste Fødevarer, siger

”Jeg er megastolt over, at det er lykkedes at samle en bred kreds af debattører, der er kommet for at tale konstruktivt om, hvordan vi i Danmark kan bidrage til en positiv udvikling af fødevareproduktionen. Jeg har personligt kendskab til alle debattørerne, og derfor kan jeg med sikkerhed sige, at de har et oprigtigt ønske om at gå i dialog. Det er vi gode til i Danmark, men jeg håber, vi i Verdens Bedste Fødevarer kan hjælpe med at gøre dialogen endnu bedre.”

 

Niels Bjerre, Agricultural Affairs Manager i Bayer Nordic, siger:

“På Ryegaard er der gode eksempler på, hvordan landbruget kan passe på miljøet og samtidig producere sund mad til flere mennesker. I Bayer arbejder vi hårdt på, at innovation, teknologi og videnskab kan være med til at knække koden til, hvordan dansk landbrug også i fremtiden kan levere råvarer til fødevarer af høj kvalitet på en bæredygtig måde. Det glæder vi os til at fortælle mere om på dagen.”

 

Jakob Tilma, kommunikationschef i Dansk Planteværn, siger:

”Vi glæder os til at vise gæsterne, hvordan intensiv landbrugsdrift kan gå hånd i hånd med målrettet naturpleje, og så ser vi frem til en spændende debat, der skal være med til at skabe rammerne for fremtidens mad i Danmark.”

 

Thomas Roland, CSR-chef i COOP Danmark siger:

”I COOP er vi meget bevidste om, at mange forbrugere ikke kender til detaljerne i fødevareproduktionen og mange producenter måske heller ikke forstår forbrugernes bekymringer. Derfor  er det vigtigt for os, at vi bliver ved med at drøfte de præmisser, som ligger bag udbuddet i supermarkedet. Hvordan fremstilles fødevarer egentligt i dag, og hvordan skal fremtidens fødevarer produceres? Den debat må aldrig forstumme, og vi glæder os til at gå i dialog om det på Ryegaard Gods”

 

Leif Nielsen, Kommunikationsdirektør i DI Fødevarer, siger:

”Diskussionen om for eller imod kører af og til på meget høje nagler, og det kommer ofte til at fremstå unuanceret. For vores medlemmer er forbrugernes valg altid udgangspunkt for produktudvikling, og de er klar til at levere den vare, der efterspørges i hele verden. Derfor glæder jeg mig til at kunne sætte lidt nuancer på verdens kødforbrug og det danske bidrag til det.”

 

Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk chefkonsulent i Danmarks Naturfredningsforening, siger:

”Der er masser af initiativer, det konventionelle landbrug kan tage for at forbedre biodiversiteten i det åbne land. Det glæder vi os til at se eksempler på, når Ryegaard viser deres marker frem.”

 

Johan Scheel, Godsejer Ryegaard Gods, siger:

”Vi må fortsat have øjnene fast på vores bundlinje. Hvis ikke vi tjener penge til at dække vores omkostninger, kan vi ikke nå målet om at forbedre naturværdierne. Jeg ville ønske, at det var muligt at leve af at dyrke det, som samfundet efterspørger. Tænk, hvis landmænd kunne blive belønnet for fx at lave den bedste biotop for viber. Det ville give meget mere natur, hvis landmænd ikke blev straffet for at tillade naturen at indfinde sig på sin jord.”

 

Rune-Christoffer Bech Dragsdahl, generalsekretær Dansk Vegetarisk Forening, siger:

”I den vegetariske bevægelse er vi begejstrede for mad, og vi sætter mad og landbrug i centrum for samfundsudviklingen. Vi glæder os derfor til at deltage i debatten om, hvordan Danmark kan blive frontløber for verdens bedste fødevarer.”

 

Udstillere:

Mikkel Stensgaard, CEO og stifter af BIOARK siger:

”Vi ser byen som den nye spiller i fødevarebranchen. Her kan man med eksisterende teknologier lave primærproduktion i større eller mindre skala, og en af de internationale trends vi oplever idag er, at restauranter og supermarkeder i urbane områder begynder at tage ejerskab over fødevareproduktionen. Dette mindsker CO2-udledningen ved transport, men er derudover værdiskabende for producenten og forbrugeren, da man opnår større indsigt i fødevarens vej fra ‘jord til bord’ og en stærk fortælling om sit produkt.”

 

Lars-Henrik Lau Heckmann, Faglig leder, Teknologisk Institut siger:

”Fødevareproduktion og bæredygtighed er et strategisk fokusområde for Teknologisk Institut. Vi arbejder intenst på at levere løsninger inden for denne overordnede ramme, bl.a. gennem vores faglige ekspertise og faciliteter på områder som insekter, planteproteiner og alger. Det er stærkt motiverende for os at fremme udnyttelsen af vigtige ressourcer og dermed skabe mest mulig værdi for vores samarbejdspartnere og samfundet.”

 

Marie-Louise Boisen Thøgersen, Formand & Stifter, Tænketanken Frej, siger:

”Frej glæder sig til at deltage i dette meget spændende event om fremtidens fødevareproduktion. Det er vigtigt at dette emne debatteres ved at inddrage alle aktørerne til en fælles dialog. Det gør Verdens Bedste Fødevarer meget flot med dette event.”

(Visited 89 times, 1 visits today)

Del artikel