Sale!

Kaffe fra Yemen

Original price was: kr.109.00.Current price is: kr.99.00.

Yemen eksporterede som det første land i verden kaffe fra havnebyen Mokka i det 17. århundrede og producerer nogle af verdens fineste og mest eftertragtede kaffer.

Vi har – i et godt samarbejde med Yemen Journey og Coffee Collective – importeret fire kvalitetskaffer fra Yemen. De to kan købes her og de to hos Coffee Collective.

Kafferne bidrager til indkomst og arbejdspladser i Yemen – både hos landmændene og i forarbejdning og eksport.

Kaffe fra Yemen – Jawda (119 kroner – før 147 DKK)

Jawda betyder “kvalitet”. Få en unik kvalitetskaffe fra Yemen. Fyldig og sød med afdæmpet syre. Noter af chokolade, pekannødder og tørret frugt. Den har en cupping score på 84.25 – se hele profilen her.

Kaffen, som er Odaini varianten, kommer fra Sha’an dalen ved Ibb i Yemen. Kaffebærrene dyrkes, håndplukkes og tørres under solen i 1500-1700 meters højde, efterbehandles naturligt og hviler i 12 uger.

Kaffe fra Yemen – Khawlani (99 kroner – før 109 DKK)

En kaffe fra Khawlani, Sa’ada i det nordlige Yemen, der har været meget hårdt ramt af krigen. Ren og fyldig med lav syre. Noter af kakao, hasselnødder og blomsterhonning.

Kaffen dyrkes af de to brødre Ali og Faisal Marwan der med deres familier har gårdene Jalat Al-Enab og Al-Masa’arah. Familierne håndplukker kaffebærrene og tørrer dem under solen, så de efterhøstbehandles naturligt.

Vi er ved at opbygge et langsigtet samarbejde med familierne og vores partner, Yemen Journey, har leveret net udspændt på rammer til tørringen, og arbejder tæt sammen med familierne for at forbedre kvaliteten endnu mere. Handlen bidrager derfor til udvikling af kaffeproduktionen i det afsides og meget fattige område. Det er den af vores kaffer, der gør den største forskel.

Læs blog-indlægget På en kafferejse der beskriver det første besøg hos familierne i Sa’ada.

Begge kaffer leveres i 250 g poser som ristet kaffe, hele bønner.

(Visited 362 times, 1 visits today)