Hjertemuslinger fra Limfjorden

kr.44.00

Hjertemuslinger fra FANGST (art: Cerastoderma edule) i koldpresset rapsolie kommer fra Limfjorden, der har naturlige forhold, som er særligt gode for hjertemuslinger. I Limfjorden, der forbinder det barske Vesterhav og den mere rolige Østersøen, påtager hjertemuslingerne sig en mild, let saltet smag og en udsøgt fast kødstruktur. Langt størstedelen eksporteres typisk til udenlandske køkkener, men nogle hjertemuslinger beholder vi heldigvis for os selv. For at bevare den delikate smager er der tilføjet koldpresset rapsolie og salt – intet andet.

Hjertemuslinger er lidt fast og kødet i konsistensen. Server dem eventuelt som de er på en tallerken drysset med friske krydderurter og ledsaget af et par skiver ristet surdejsbrød med olivenolien. Vi kan også anbefale hjertemuslinger som tilbehør til hvid fisk som torsk eller sej, hvor de bare pepper anretningen lidt op med et strejf af Middelhav. Og hvem ville ikke gerne have det. Smagen af hjertemuslinger får tankerne hen på et friskt Vesterhav og minder lige så meget om krabbekød som muslingekød – med det samme faste men delikate bid. Åben bare en kølig flaske Muscadet og nyd hver eneste bid af hjertemuslingerne fra FANGST.

Næringsværdi pr. 100g
Energi: 852 kJ / 205 kcal
Fedt: 15 g
– heraf mættede fedtsyrer: 1,0 g
Kulhydrater: 5,7 g
– heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 12 g
Salt: 1,2 g

Opbevaring: Før åbning ved stuetemperatur. Efter åbning 1-2 dage i køleskab.

Nettovægt: 110 g hjertemuslinger

Ingredienser: Hjertemuslinger (53%), koldpresset rapsolie, salt.

Om producenten
FANGST er en mindre Dansk producent, der har specialiseret sig i skaldyr og mindre fisk fra de nordiske have på dåser. De er en lille gruppe mennesker, der er forankret dybt i Skandinaviens traditioner og har dedikeret sig til udviklingen af ​​den nordiske madkultur. Det indebærer at genopdage og nytænke mad og tilberedningsmetoder, som vi har glemt eller ikke længere ser op til. Det er deres fineste opgave, og rejsen er kun lige begyndt

(Visited 122 times, 1 visits today)