Dansk fødevareproduktion

Rollemodel for verden

Signe Wenneberg er med på noderne. Hun har lige skrevet et veloplagt indlæg, der klandrer danske politikere for at overse, at verdens grønne (og hippe) mennesker ikke længere vil købe, forbruge, æde og drikke sig til mere vækst. De spørgsmål, hun hører ude i verden, er:

Hvad skal vores børn leve af i fremtiden, når vi bliver flere og flere mennesker på jorden? Hvordan kan vi skaffe mad nok til kommende generationer uden at udpine og forgifte jorden? Hvordan sørger vi for at vandet bliver retfærdigt fordelt og alle får adgang til rent drikkevand? Hvordan kan vi selv være med til at gøre en forskel? Hvordan kan vi selv dyrke (økologisk/bæredygtigt)? Hvordan lærer vi vores børn, at de skal passe på jorden og vandet og at dyrke mad? Hvad skal vi dog gøre ved klimakrisen, vores politikere tager den ikke alvorligt og vi frygter for vores børns og børnebørns overlevelse?”

Nu kan man jo argumentere for, at det ikke er særlig bæredygtigt gjort af Signe, at hun rejser verden rundt, men det der rejseri går nok ikke lige af mode lige med det samme, så det vil jeg ikke klandre hende. I stedet vil jeg blot gøre opmærksom på, at https://verdensbedstefodevarer.dk er svaret på Signes drømme. Forskning i bedre fødevarer, der tager hensyn til miljø, klima, dyrevelfærd og arbejdsmiljø, er nemlig den måde, vi kan udvikle storproduktion, der kan brødføde verden og samtidig efterlade jorden i en tilstand, der gør den attraktiv for vores efterkommere.

New types of rice are grown in fields near the Institute of Agricultural Genetics, in Hanoi, Vietnam, where scientists breed crops for desirable traits. The Institute is part of the Ministry of Agriculture and Rural Development and receives support for its work through IAEA research and technical cooperation projects. (Institute of Agricultural Genetics, Hanoi, Vietnam, October 11, 2004) Photo Credit: Lothar Wedekind / IAEA
New types of rice are grown in fields near the Institute of Agricultural Genetics, in Hanoi, Vietnam, where scientists breed crops for desirable traits. The Institute is part of the Ministry of Agriculture and Rural Development and receives support for its work through IAEA research and technical cooperation projects. (Institute of Agricultural Genetics, Hanoi, Vietnam, October 11, 2004)
Photo Credit: Lothar Wedekind / IAEA

Jeg har stor respekt for økologernes og biodynamikkernes evne til at udnytte eksisterende viden. Mere af det. Men det er ikke nok. Og hvorfor skulle vi ikke benytte os af videnskabens formidable evne til at udvikle nye metoder, der gør verden til et bedre sted at leve. Desuden har vi (danskerne) med projektet en fantastisk chance for at blive rollemodel for hele verden, hvis vi som folk beslutter os for at ville signalere og understøtte den bæredygtige produktion, verden har brug for.

“The danes are setting the standard” på forsiden af Time er min drøm. Svineslagtninger vil trække turister til  København, når vi får bygget et madhus, der kan vise verden, hvad vi har skabt. Kineserne vil købe dansk knowhow og teknologi. Amerikanerne vil hente os til debatter i kongressen, hvor vi kan fortælle, hvad vi har gjort. Verdens bedste forskere vil strømme til Danmark for at være en del af fremtiden. Det bliver stort! Skynd dig ind på https://verdensbedstefodevarer.dk og vær blandt de første, der satte gang i et verdensprojekt!

Læs https://verdensbedstefodevarer.dk for mere information om projektet

(Visited 33 times, 1 visits today)

Del artikel