VU'er

VU’er: Derfor er jeg medlem af Verdens Bedste Fødevarer

VU'er Anne Sofie Vestergaard Poulsen
Anne Sofie Vestergaard Poulsen er medlem af VU og læser offentlig administration i Aalborg

Mit navn er Anne Sofie Vestergaard Poulsen – jeg er 21 år, VU’er og til dagligt studerende i Aalborg. Jeg er medlem af Verdens Bedste Fødevarer, fordi jeg ønsker at bidrage til en bedre debat land og by imellem.

Jeg er opvokset på et kvæglandbrug i det vesthimmerlandske. Gennem min barndom har jeg brugt det meste af min vågne tid i en stald, og været omgivet af dyr. Når jeg derfor ytrer mig om landbruget er det stort set altid baseret på en erfaring fra det virkelige.

En dag i 2016 tog det hele en drastisk vending – vi blev nemlig, som så mange andre, erklæret konkurs. Og så alligevel ikke. For det tog hele 10 måneder, inden der fra bankens side blev enighed om at vi skulle begæres konkurs. Reelt set var det min far, der gik konkurs, men jeg omtaler det altid som vi – for vi er en familie, og blev alle berørte af forløbet.

Min far og mine tre brødre er alle landmænd. Det har aldrig været noget, jeg ville – og jeg troede heller ikke, at min egne erfaringer ville gøre, at jeg i dag debatterede, informerede samt interesserede mig for fødevarer og landbrug.

I dag har jeg et brændende ønske om at den danske befolkning ser landbruget som en partner, og ikke en fjende – vi er nemlig alle afhængige af gode, danske fødevarer.

Debatten skal være for alle

Der er ingen tvivl om, at det er utrolig rystende at forlade sit barndomshjem gennem 20 år, og vinke farvel til alle de dyr, der har været med til at udgøre ens dagligdag. Det vil altid stå særdeles stærkt i min erindring. Sådan et forløb kan være noget af en rutschebane, og kan medføre en vis form for vrede og magtesløshed. Den kan man enten vælge at forsøge at dæmpe, eller man kan vælge at bruge den konstruktivt. Jeg valgte sidstnævnte, og lige siden har jeg været optaget af at bygge broer, for jeg ønsker som sagt at landbruget ses som værende en partner, og ikke en fjende, som det ofte afbildes i medierne.

Debatten er nærmest blevet til en skyttegravskrig; den er stærkt truet af følelserne, som har indfundet sin plads i den daglige debat. Følelserne bliver en måde at omgå den virkelig verden og dets fakta – for følelser er nemmere at forholde sig til, end tal og udtalelser fra dem, som kender til erhvervet.

Her er der brug for stærke organisationer, og det er min holdning, at Verdens Bedste Fødevarer kan bidrage til mere faktuel viden samt agere koordinator for en mere brobyggende debat. Det er nemlig mere end nogensinde vigtigt at sørge for at holde debatten på et niveau, hvor faktaen fremmes, og følelserne dæmpes. Debatten bør – og skal – være for alle. Lige fra den garvede landmand, til den familien på Nørrebro. For sandheden er jo, at vi alle er afhængige af gode fødevarer.

Anne Sofie Vestergaard Poulsen slutter sig til medlemmer som Food Innovation HouseSøren IlsøeKaj StjernholmFarmbackup Ryegaard og Trudshold Godser Nature EnergyDI Fødevarer,  KiselgårdenDansk PlanteværnStorkedalMichael NielsenKim Kjær Knudsen, COOP, Teknologisk Institut og Aalundgaard

Her kan du melde dig selv ind

(Visited 88 times, 1 visits today)

Del artikel